Política

Els vídeos virals no són ‘trending topic'

Fa no gaire, els vídeos virals eren un dels millors sistemes per arribar a les masses i assolir un bon impacte mediàtic. Eren relativament econòmics i circulaven a tot drap pels correus electrònics i, posteriorment, per Facebook. Sense anar gaire lluny, si més no temporalment parlant, les principals estrelles de Hollywood, sota la direcció de Steven Spielberg, van fer costat a Obama en un vídeo (Don't vote) que va causar molt impacte. Tant, que fins i tot fa quatre dies, per inspiració de Joel Joan, se'n va fer una versió a la catalana per promocionar les consultes independentistes. Ara, però, sembla que aquest format ja no està de moda. O bé s'ha esgotat l'enginy, o bé la capacitat de sorpresa del públic en general. Els partits semblen haver renunciat a la fórmula, però malgrat tot encara n'hi ha que, sovint des d'un àmbit molt més local, intenten sorprendre. Alguns, a petita escala, ho aconsegueixen.

Un exemple vomitiu és l'espot de Plataforma X Catalunya a Igualada. Abans que el cerquin a Youtube –d'on en molts casos ha estat retirat per inapropiat– i ampliïn la xifra de visionats ja els el explico jo, i així s'estalvien també l'arcada: Igualada 2011, tres nenes (en realitat inquietants lolites, per ser molt benèvol) juguen a saltar la corda amb una típica cançó catalana de fons. Fem un salt cap al futur. Igu-Al-Ada 2015, les que salten són tres noies amb burca i la cançó és d'importació. En fi, poden excretar al damunt.

En canvi, s'agraeix l'esforç de les joventuts socialistes, que no s'han empeltat del comentat vídeo familiar/electoral d'Hereu i s'han tret de la màniga una recreació dels típics programes nocturns de futurologia. La tarotista de pega (segurament no més que les que surten per televisió) llegeix el futur dels diferents partits polítics que truquen. El guió justeja i és previsible, així que ja es poden imaginar quins partits tenen el futur més negre. Fins i tot n'hi ha un que corre el perill de picar “amb Laporta als nassos”. Precisament, l'expresident del Barça i Portabella apareixen en una creació d'Unitat on els diferents candidats col·laboren per aixecar un pilar de quatre amb estelada inclosa. Tot i que la construcció no és espectacular, es noten mitjans. No es pot dir el mateix d'un espot de Solidaritat a Riudellots de la Selva, on es veu el candidat conduint el seu Jeep pel poble (?), o del de la Corporació Electoral Vilassarenca, que fa una versió sui generis del popular Què tenim? de la firma cervesera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel desafia Biden i manté els plans a Gaza encara que “hagi d'estar sol”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA