Política

Jesús Cuenca

Candidat a l'alcaldia d'Oliva per Esquerra Unida del País Valencià

“Cal potenciar la participació ciutadana"

Amb 19 anys acabats de fer, estudiant universitari, aspira a ocupar un lloc al consistori d'Oliva per tal de contribuir a regenerar la política local

Va començar en la política ara fa dos anys, al mateix temps que iniciava els seus estudis universitaris. Els seus inicis passen pel Partit Comunista i posteriorment per Esquerra Unida del País Valencià. Després d'una sèrie de reunions comarcals, li van proposar fer una llista electoral al seu poble i el conjunt de la militància el va animar a convertir-se de cap de llista.

—Quins són els seus principals projectes si aconsegueix l'alcaldia?

—El tema de l'ocupació, per suposat. I no tan sols el treball en sí, sinó la qualitat i duració d'aquest. Per tant, necessitem una bona política en ocupació que aporte treball als que no en tenen i que oferisca benestar per poder aconseguir un millor nivell de vida. L'altra gran proposta nostra és el desenvolupament democràtic del sistema: aconseguir una major involucració i decisió dels ciutadans en la política. És a dir, pressupost participatiu, assemblees veïnals i propostes ciutadanes.

—Quin futur immediat veu per als projectes del tren i la circumval·lació?

—El futur depén fonamentalment de la Generalitat Valenciana i del govern de l'Estat, ja què són aquests els que han de subvencionar les dues infraestructures.

Oliva va tancar el mes de març amb un 7% més d'aturats. Hi proposa alguna solució local?

Nosaltres plantegem la idea de crear una borsa pública de treball que pose a disposició de la gent del poble el treball que es puga oferir des de l'Ajuntament. Per exemple, mitjançant l'arrendament de terres abandonades.

—Quines propostes creu ha d'oferir Oliva per promoure el turisme?

—En primer, lloc és fonamental la comunicació: el tren com a major exponent. D'altra banda, la potenciació d'un turisme alternatiu de duració anual associat a activitats culturals, turisme rural i fires de diferents àmbits.

—Quines són les principals iniciatives educatives, socioculturals i esportives que proposa la seua formació?

—El més important és la creació i dotació de la xarxa d'escoles infantils, i activitats destinades a l'ocupació del temps lliure dels més joves. No tan sols esport, sinó també cultura, com ara la música, aprofitant el conservatori que tenim.

—Quin és el seu posicionament respecte al consorci comarcal per a la televisió pública?

—Crec que és positiu, com plantegem al programa, la promoció de la televisió pública, a pesar de la censura per part del PP. Però no hem de deixar de reivindicar un augment de l'espai destinat a la nostra ciutat, que no deixa de ser la segona més gran de la comarca i no per això compta amb la quota corresponent.

—Com milloraria la participació ciutadana a Oliva?

—Doncs des d'EUPV plantegem la creació d'assemblees veïnals que s'organitzen per barris de tal manera que la gent de cada barri s'organitze plantejant les seues inquietuds i que totes aquestes siguen rebudes per l'Ajuntament per tal que hi prenga consciència del que vol i necessita la gent.

—Com potenciaria la seua formació política la integració dels nouvinguts a la localitat?

—L'estructura de la societat com a tal es basa en el treball, ja que és allò que tenim en comú totes les persones. Per tant, la integració social dels nouvinguts ha de tenir una gran fomentació econòmica mitjançant un treball igual a qualsevol altre ciutadà; i a la vegada, una formació cultural i educativa que integre aquestes persones al dia a dia de la nostra ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona