Política

ÒSCAR ORDEIG

CAP DE LLISTA DEL PSC A LA SEU D'URGELL

“La Seu ha perdut moltes oportunitats”

“Els governs de CiU i ERC han desaprofitat els vuit anys de bonança econòmica i molts projectes s'han quedat sense fer”

“Caldrà posar ordre a dins de l'Ajuntament, crear ocupació com a primera prioritat i aturar les retallades que vol fer la Generalitat en salut i educació”

Òscar Ordeig, de 33 anys, tècnic del Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Lleida, es presenta per primer cop per a l'alcaldia de la Seu després d'haver estat regidor els darrers quatre anys.

Quin balanç feu, dels darrers quatre anys?

No són quatre anys, sinó vuit, els que porta l'actual govern municipal. I han estat uns anys en què s'han perdut moltes oportunitats. Hi ha hagut més dinamisme que mai, més oportunitats que mai, però el govern municipal no els ha sabut aprofitar. Les promeses que tenien no les han complert: el nou institut no s'ha fet perquè l'Ajuntament no ha cedit els terrenys, la nova escola de primària tampoc, el nou polígon industrial tampoc, la residència per a la gent gran, la piscina coberta, el nou cementiri. N'hi ha que s'ha perdut l'oportunitat de fer-ho gratuïtament, la Generalitat estava disposada a fer l'institut, l'escola, el CAP, la residència, però en canvi el govern municipal no ha fet els deures. A la piscina coberta ens havien concedit tres subvencions, però s'han perdut perquè l'Ajuntament no tenia la seva part de diners a punt.

Aquests projectes es poden recuperar?

Ara, la Generalitat ja avisa que de diners no n'hi haurà. Tot es podia haver fet en l'última legislatura i ara costarà molt aconseguir finançament extern.

I com es troben les finances de l'Ajuntament?

La situació econòmica és molt crítica. Aquest govern ha fet pujar la ràtio d'endeutament del 65% al 180%, el triple del màxim legal. I ha multiplicat per dos la despesa corrent. Cada any l'exercici es tanca amb dos milions d'euros de dèficit i l'Ajuntament s'ha hagut de vendre patrimoni.

I amb aquest panorama, què s'hi pot fer?

Doncs el que no es pot fer és tenir assessors a Barcelona, com té aquest ajuntament. El primer que farem serà eliminar això. Sort hem tingut dels 4 milions d'euros del pla Zapatero per fer obres al municipi, perquè la resta tot han estat despeses. L'actual govern està tramitant una revisió cadastral que suposarà un augment de l'IBI que paguen els ciutadans d'un 10% durant anual durant 10 anys, perquè el govern gasta tant que necessita més ingressos. Això ho hem d'aturar i hem de optar per gastar menys: menys despesa corrent, menys assessors urbanístics, reduirem al 50% els regidors alliberats, i reduir el deute. Ja vam fer un pacte d'austeritat quan va començar la crisi però el govern no l'ha complert, nosaltres ho farem.

Quines altres propostes presenteu?

La prioritat del pròxim mandat serà posar ordre a l'Ajuntament. I també fer polítiques d'ocupació. Hem d'afavorir que noves empreses es puguin establir a la Seu amb el polígon industrial, hem de fer de tirar endavant un centre empresarial a l'edifici de les Monges, cal ajudar a la modernització del petit comerç i del petit empresari. Reunirem un consell econòmic local i posarem la creació de l'ocupació com a primer objectiu. I mentre no arribi la recuperació econòmica, hem d'assegurar també els drets bàsics com l'hospital. Des de l'Ajuntament ens plantarem perquè no es doni ni un pas enrere en retallades de la Generalitat en matèria de salut i d'educació.

El 2007 el PSC va ser el partit més votat però no va poder governar. Quines relacions té ara amb els altres grups per tal que no els torni a passar?

El nostre objectiu es primer de tot tornar a guanyar, i fer-ho aquest cop amb un marge suficient. La Seu d'Urgell necessita un lideratge fort i clar. Que qui guanyi, no tingui hipoteques ni hagi de dependre d'equilibris de poder entre partits. Que tingui un lideratge fort. És el que necessita la Seu ara mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries