Política

premià de mar

CiU avala la seva gestió mediambiental amb un certificat oficial EMAS

D'aquesta manera, el govern replica les crítiques provinents de l'oposició per la falta de neteja als carrers del municipi

La directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Marta Subirà, va entregar ahir a l'alcalde Miquel Buch (CiU) el certificat EMAS, que qualifica l'Ajuntament de Premià de Mar en la gestió de les polítiques mediambientals. Es tracta d'un document, que només tenen 34 ajuntaments del país, que emet la Unió Europea, i que promou la millora contínua del comportament ambiental de les organitzacions mitjançant la implantació d'un sistema de gestió ambiental.

Buch va destacar que es tracta d'un premi “a la feina feta en els darrers anys” i que s'ha traduït en actuacions com ara el pla d'acció per l'energia sostenible i la reducció de consum en l'enllumenat públic. En aquest sentit, l'alcalde va explicar que en els últims quatre anys s'ha incrementat de 114 el nombre de punts de llum al municipi, s'ha reduït un 13,74% el consum energètic i s'ha rebaixat un 82% la factura elèctrica dels semàfors, mesures que han permès reduir de 62 tones les emissions de CO2 a l'atmosfera. “És l'equivalent a plantar 13.000 m² de zona verda”, va fer notar l'alcalde i candidat de CiU.

La directora general, Marta Subirà, va destacar que és un procés voluntari, que cada vegada demanen més ajuntaments, però que encara no es té en compte si el municipi vol aspirar a subvencions supramunicipals.

En plena campanya

L'entrega de l'autorització es va produir ahir al matí, en plena campanya electoral. Així, el debat de la neteja es torna a posar a l'epicentre del debat polític a Premià de Mar, després que el mateix alcalde va assegurar en un acte que farà de Premià “el municipi més net”. Per la seva banda, la resta departits, sobretot el PSC i ICV-EUiA, consideren que la neteja viària i el servei de recollida de residus és un dels punts més febles de l'actual govern.

LA XIFRA

34
ajuntaments
de tot Catalunya han rebut ja el certificat EMAS de qualitat mediambiental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera