Política

Xavier Masdemont

Cap de llista del PP a Banyoles

“Cal donar suport als empresaris”

Proposa treballar perquè es reobri el balneari de la Puda

Vol fomentar l'ús del transport públic i la bicicleta

S'estrena en política. Es defineix com un “banyolí de tota la vida” partidari d'aplicar sentit comú i racionalitat a la gestió municipal. Va tenir una empresa de transports i ha entrenat a diferents equips de futbol. No milita a cap partit. Està convençut que a Banyoles li convindria tenir un regidor afí al PP “quan Rajoy governi a l'Estat”.

Després de quatre anys absents a l'Ajuntament, quines són les seves expectatives en aquestes eleccions?

El nostre objectiu és tornar a tenir representació. Pensem que a l'Ajuntament han de ser-hi presents totes les idees, i que s'han de respectar. El PP també pot aportar propostes pel bé de la ciutat.

Vostès posen l'accent en els temes econòmics.

Efectivament. La situació econòmica és greu, també a la nostra comarca. Cal donar suport als empresaris, baixant-los tots els impostos que podem i procurant facilitar-los sòl industrial, és a dir, facilitar les coses perquè l'empresari es trobi bé, a Banyoles, i es puguin crear llocs de treball. D'altra banda, caldrà buscar el màxim de rendiment social a totes les despeses que faci l'Ajuntament. Tindrem pocs recursos i les obres que fem hauran de tenir un sentit, una finalitat ben clara que sigui bona per a la ciutat. Per exemple, no es pot fer una gran inversió al Museu Darder i després tancar-lo entre setmana, com s'ha fet.

En turisme, què proposen?

Disposem de l'estany i un magnífic barri vell, que són un gran atractiu. Nosaltres volem impulsar el turisme de cap de setmana, de low cost, de tercera edat i l'esportiu.Seria molt important reobrir el balneari de la Puda, pensant a potenciar l'anomenat turisme de salut, a base de grups familiars i de la tercera edat, sobretot. Una altra cosa que cal solucionar és el tema de la barca de l'estany, ja que fa uns quants mesos que no tenim aquest servei. I, per descomptat, si volem rebre bé els forasters, no els podem fer pagar per aparcar al costat de l'estany. Tan important com promocionar-nos a fora és rebre bé els visitants.

Què farien en matèria de seguretat ciutadana?

La seguretat dóna llibertat. Vénen temps dolents i la delinqüència pot augmentar. Estem a favor del policia de barri, a peu; d'una millor interrelació entre la policia local i els Mossos; de la millora de la caserna dels Mossos; de millorar el material de la policia municipal; d'evitar la distribució i consum de droga a les escoles; de vigilar l'absentisme escolar, i de la creació d'un jutjat de primera instància, donat que som l'única capital de comarca de Girona que no en té.

Què s'hauria de preveure en el nou pla general?

Hi ha dues zones que caldria vertebrar millor: la banda de Mas Palau – Canaleta –, Can Puig i les Arcades, i la zona del puig de la Font Pudosa fins a l'església del Remei. En general, el POUM ha de servir per millorar el que ja tenim, fer retocs, i no pas fer una expansió. En aquest sentit, donar facilitats per a la rehabilitació d'habitatges seria una solució per millorar moltes cases i, alhora, ajudaríem el sector de la construcció. Defensarem també una millor connexió entre el barri vell i l'estany.

Quines idees tenen, quant a equipaments?

Mira, al 1970, quan Banyoles tenia 10.000 habitants, hi havia una clínica i no teníem cap pavelló. Avui tenim gairebé 20.000 habitants, han passat vuit consistoris i l'esperança de vida ha augmentat, i continuem amb una clínica. En canvi, s'han fet quatre pavellons. Hi ha hagut un desequilibri en perjudici de la salut pública, amb l'agreujant que ara arriben les retallades sanitàries.Haurem de treballar bé aquesta qüestió. També caldrà ampliar o fer una nova biblioteca que sigui més accessible. D'altra banda, proposem que les farmàcies de torn siguin les del centre perquè tothom hi tingui una millor accés. Són urgències i les urgències han d'estar a l'abast del major nombre de persones en el mínim temps possible.

Farien canvis en el transport públic?

Pensem que cal mentalitzar la gent i donar facilitats perquè s'usi el transport públic i la bicicleta. D'aquesta manera, indirectament millorarem el medi ambient, evitarem problemes d'aparcament i ajudarem a l'estalvi familiar.Per aconseguir-ho, des de l'Ajuntament haurem d'adaptar el transport públic a les necessitats dels ciutadans, ajustant els horaris, per exemple; i fent més aparcaments per a bicis.

Ens hem mal acostumat a fer servir el cotxe per a tot. No podem continuar així.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona