Política

ERNEST PARÍS

ALCALDABLE D'ICV-EUIA A L'AJUNTAMENT DE REUS

“A Innova li cal més control polític i reestructurar-se”

L'alcaldable d'ICV-EUiA reconeix que l'Ajuntament està endeutat però ho justifica pels projectes que s'han executat, com ara l'hospital, i planteja una reorganització de l'hòlding d'empreses municipals

Tot i que diu que estar al govern desgasta, diu que pactarà amb la força que estigui d'acord amb les seves propostes

Ernest París encapçala la llista d'ICV-EUiA amb la satisfacció d'haver estat quatre anys al govern, on ha aconseguit fer néixer l'àrea de Participació i Ciutadania i la regidoria de Joventut. Diu: “No hem posat només totxo sinó també contingut”. Afronta aquest nou repte convençut que en el govern el seu grup ha tingut la “clau” i que ha servit per tenir un Ajuntament de progrés. París deixa enrere les diferències amb els companys de govern, com ara la polèmica contracta de la brossa i el debat sobre el decret d'empadronament.
ICV-EUiA sap fer tots els papers de l'auca, però no pactem amb sigles polítiques, pactem continguts.

Com han estat quatre anys al govern?

ICV-EUiA ha estat determinant per a la configuració d'un govern de progrés. Ho dic perquè tot sembla reduït a un cara a cara entre Pérez i Pellicer, i hem de deixar clar que fa 20 anys que això no és un debat entre dues opcions polítiques.

Teniu dos regidors. Aneu a buscar el tercer?

Governar desgasta i no ens volem veure arrossegats per aquells que diuen hi ha grups que fa 30 anys que governen. Tenim un programa que toca de peus a terra, que dóna respostes a la crisi i propostes que són per la majoria de les persones.

Creieu que podreu tornar a ser decisius per formar govern?

ICV-EUiA sap fer tots els papers de l'auca, però no pactem amb sigles polítiques, pactem continguts.

Us heu trobat entrebancs. Ho dic per la contracta de la brossa.

La contacta es va aprovar per unanimitat. Es va fer soroll dient que acomiadaríem treballadors i que precaritzaríem les condicions de treball, però tot això va ser fum. El resultat ha estat una contracta unitària.

El decret d'empadronament també ha provocat distanciar-se dels socis de govern.

No és que ICV-EUiA anés contra l'equip de govern sinó que hi havia un regidor d'immigració que anava contra la llei. No vam ser deslleials.

Com s'hauria d'actuar amb la immigració?

Sense demagògia. No volem cap equip de govern que sigui possible amb els vots de la xenofòbia i correm el risc de tenir-lo. No volem l'ús de la immigració per estigmatitzar col·lectius.

Quines són les apostes de futur?

Sortir de la crisi per l'esquerra i sense retallades socials. Això vol dir crear una macroàrea que treballi els aspectes de la formació i l'ocupació i l'emprenedoria. Ens oposarem a qualsevol privatització de les societats anònimes municipals.

Doncs quin paper hauria de tenir Innova?

A Innova li cal més control polític i qüestionem la necessitat que tingui consellers independents. Recuperant el control polític tindrem un instrument que no se'ns escaparà de les mans. També li cal un replantejament funcional i estructural.

Com es deixa l'Ajuntament?

Està endeutat, però hem de mirar en virtut de què i per què. Hi ha dues operacions estel·lars: hem avalat la de l'hospital, perquè per la salut tot s'hi val. Però té una contraprestació important que és la de Pich Aguilera. No veiem tan clara l'operació de la Fira i ens preguntem si era necessari. No sé si té un pla de viabilitat que el sustenti i és una operació que hipoteca molt l'Ajuntament.

Es podrien haver mantingut les instal·lacions de l'antiga fira?

Era un edifici vell però s'havia reformat. Ja ho vam argumentar al seu moment. Les grans fires passen per escenaris de ciutats més grans. Aquí hem d'aspirar a tenir un bon palau de congressos per rebre'n d'I+D. L'edifici és més un equipament d'època de bonança que no pas d'època de restriccions.

I el Tecnoparc?

Com a projecte no em sembla malament, però com a operació urbanística, ocupa moltes hectàrees i fins que no està ple tothom es pregunta què hi passa.

ICV-EUiA defensa molt el transport públic.

Hem de fer que les entrades a Reus no es col·lapsin i per això volem fomentar el transport públic i grans aparcaments a la perifèria. No estem d'acord amb el desdoblament de la carretera que connecta amb Cambrils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona