Política

JOAN UBACH

CAP DE LLISTA DE CIU A TREMP

“El govern municipal desatén el dia a dia de Tremp”

“Víctor Orrit porta 16 anys d'alcalde i això es nota, la motivació ja no és la mateixa, cal un canvi”

“El dia a dia està desatès, els carrers estan bruts, molts fanals fa temps que no funcionen, el servei d'aigua s'ha encarit però no ha millorat”

Joan Ubach Isanta, empleat de banca de 56 anys i alcalde de Tremp entre el 2005 i el 2007, torna al primer pla de la política local prenent el relleu a l'equip de CiU que el va substituir en el seu dia. Reconeix que el repte de recuperar l'Ajuntament per a la federació és complicat nacionalista és complicat però diu que ho afronta amb energies renovades. Si guanya, plegarà de la feina per dedicar-se en exclusiva a l'Ajuntament.

Com és, que torna?

En el seu dia van haver algunes discrepàncies internes, vaig creure que el millor era deixar-ho estar, es va presentar una llista totalment renovada. Els últims dos anys van començar a haver converses, finalment vaig acceptar el repte, és difícil perquè vam baixar a quatre regidors i ara hem remuntar molt amunt, però vinc amb il·lusió amb moltes ganes i un molt bon equip.

Quin balanç en fa, del mandat que ara acaba?

L'alcalde actual porta 24 anys a l'Ajuntament, 16 d'alcalde en diferents períodes, això mereix un canvi, la motivació i els sentiments no són els mateixos. I es nota en el dia a dia de Tremp. Quan plou els carrers s'inunden perquè els embornals no estan bloquejats, hi ha fanals que fa temps que no funcionen i ningú es preocupa de fer-los canviar, els carrers estan bruts per deixadesa. El dia a dia, en resum, està desatès. I, tot i això, el govern ha apujat molt els rebuts.

Per exemple?

El de l'aigua. Era un servei municipal i el govern va decidir cedir-lo a una empresa de fora. Se suposava que això havia de millorar el servei. Dons bé: el rebut ha crescut molt, ara un pis mitjà paga 84 euros per trimestres, uns 300 i escaig a l'any, i en canvi no hi ha hagut cap millora en l'abastament ni en la qualitat del servei. Fa uns dies, sense anar més lluny, vam patir un tall de subministre i durant vint-i-quatre hores no el van saber restablir. El pitjor és que, l'endemà, un diari de Lleida publicava unes declaracions de l'alcalde on deia que no l'avaria no havia provocat massa incidències, ja que a Tremp molta gent té dipòsits propis a casa seva. I per això ens han apujat el rebut i ho han cedit a una empresa de fora? Crec que els veïns mereixerien una mica de respecte.

Aquest mandat també s'ha tramitat un nou pla general urbanístic. Què en pensa?

El POUM té moltes al·legacions. Això vol dir que no s'ha dialogat ni treballat prou amb la població. S'hauran d'estudiar amb deteniment i resoldre-les bé i tractar amb respecte amb la població.

No hi ha hagut respecte?

Explicaré un cas. Els veïns de la Pedrera demanen des de fa temps el trasllat de la línia d'alta tensió. Víctor Orrit els ho va prometre fa cinc anys. Ell era delegat del govern al Pirineu i els va dir que havia arribat a un acord amb Endesa. I no ho ha fet. Els va enganyar a ells, que el van votar i va aconseguir ser alcalde, i a mi, que era l'alcalde i que hagués acceptat de bon grat una solució així. Doncs no s'hi ha fet res. I ara, poc abans de les eleccions una altra vegada, els ha enviat un escrit on els torna a dir que té un acord per prioritzar el trasllat amb la direcció general d'Indústria. Dons bé, jo mateix m'he posat en contacte amb la direcció general d'Indústria i m'han assegurat que, de compromís, no n'hi ha cap ni un.

Que proposa per als pròxims quatre anys?

Cal dinamitzar el comerç i apropar l'Ajuntament a la gent. Simplificar la paperassa, dona més informació a la gent. També hem de treballar per aconseguir un augment de les freqüències del tren de Lleida a la Pobla i que els horaris estiguin coordinats amb els AVE i els Avant. No dic que ara sigui possible per raons pressupostàries però almenys avançar decidits en aquesta direcció. També apostem per la piscina coberta. En el meu mandat ho vam deixar tot encarrilat, amb una subvenció per fer-la, però el govern del PSC va optar llavors per prioritzar la reforma del teatre. No dic que no s'hagi de fer, la reforma, però el teatre ja el teníem i canvi de piscina no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Veray (PP): “socialisme i separatisme son inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les