Política

Concepció Veray

Cap de llista del PP a Girona

“Girona demana un govern seriós i valent”

La candidata del PP assegura que pel carrer sent que els gironins reclamen un canvi de govern i, especifica, de manera de governar

Veray manté que el principal repte d'aquest mandat per qui governi Girona és aconseguir crear ocupació i invertir la dinàmica de l'atur, que s'ha incrementat en els darrers tres anys i mig

NISSAGA.
Concepció Veray va néixer tal dia com avui a Girona –casualitats de la vida– fa 35 anys. Ella és una política de nissaga. El seu pare va ser president d'Aliança Popular a les comarques de Girona, vicepresident a tot Catalunya i diputat. Amb 18 anys ja és va implicar en política. Al PP ha estat des de presidenta provincial de les joventuts conservadores fins a secretària general del PP de la demarcació primer i presidenta posteriorment. Des del 2008 és coordinadora de comunicació provincial del PP i des del 2003 és la candidata dels populars a l'alcaldia de Girona. Repte que afronta amb un optimisme que desprèn a cada paraula que diu.
El projecte del PSC està esgotat, cansat i desil·lusionat, malgrat el que digui la seva candidata

Concepció Veray pensa, com molts altres gironins –diu–, que s'albira un canvi polític a la ciutat i es mostra convençuda que el PP té un paper a fer en aquesta revolució que significaria desposseir els socialistes del poder a la ciutat.

Hi haurà un canvi de govern municipal a Girona?

Ho espero. Les ganes de canvi dels gironins i les gironines es nota al carrer. Després de 32 anys de governs d'esquerres hi ha un cert cansament. No es tracta, però, només d'un canvi de color, sinó de manera de fer les coses i de prioritats.

Hi ha qui dóna per fet un tripartit CiU-ERC-ICV.

No dono res per fet: ni aquest tripartit ni el que hi ha ara ni un bipartit entre CiU i Esquerra. El risc hi és, però. Si tornen a sumar el canvi que Girona necessita no es consolidarà i també hi ha el risc que Convergència i Esquerra facin un govern més preocupat per la independència de Catalunya que no pas pels problemes de la ciutat. És en aquí des d'on el PP reivindiquem el paper de garants d'un canvi seriós.

Si els vots del PP fossin necessaris per fer Puigdemont alcalde els hi donaria?

El PP no es planteja els pactes en aquests termes. Hem elaborat un projecte de govern sòlid i valent. Un programa electoral que es basa en la recuperació econòmica de la ciutat, que és el prioritari. En funció d'aquest projecte de govern parlarem amb tothom que s'hagi de parlar.

L'objectiu en números...

Creiem que podem incrementar la representació del PP a l'Ajuntament. A les darreres eleccions al Parlament vam créixer molt i esperem poder consolidar aquest increment que ens donaria un regidor més.

Aquest serà un mandat difícil per la situació econòmica.

Els darrers tres anys ja han estat molt durs per a la ciutat, per l'increment desmesurat de l'atur que ha patit Girona. Hem triplicat el número d'aturats en tres anys i mig. El futur és incert i el mandat que ens ve a sobre, que serà complicat, és el que demana un govern sòlid, seriós i valent, que encari el futur amb ganes de sortir de la crisi i que ho faci amb mesures concretes. Tota la resta serà impossible fer-ho si no ajudem a crear ocupació als empresaris, els autònoms i els emprenedors.

Com valoren la gestió d'aquestes dècades del PSC?

El seu és un projecte esgotat, cansat i desil·lusionat, malgrat que la candidata actual ens vulgui explicar el contrari. La gent també està cansada que en els últims anys el govern hagi anat per lliure sense tenir en compte ningú. Ens cal aire fresc.

Ha dit que l'ensenyament és fonamental per al futur, què hi pot fer l'Ajuntament?

Pot fer moltes coses. L'Ajuntament gestiona el dia a dia dels centres educatius i hem de reclamar competències que té la Generalitat –amb els recursos corresponents– cap als ajuntaments perquè des dels consistoris es pugui fer més per lluitar contra el fracàs escolar. A més, hem de ser més exigents amb la Generalitat per poder disposar de les infraestructures que ens corresponen. No pot ser que encara tinguem dues escoles amb barracons, per exemple.

També s'ha mostrat preocupada per la mobilitat interna de Girona. També convindria revisar la connexió amb la seva àrea metropolitana...

La mobilitat em preocupa en tots els àmbits. Girona no pot ser que no tingui redactat un pla de mobilitat. Hem de recuperar la taula de mobilitat i ampliar-la a més entitats.

Quin és el principal repte de futur de Girona?

La reactivació econòmica. Hem de tornar a crear ocupació. Ens ha d'ajudar el sector del turisme. Hem de fer un pla estratègic de turisme i comerç amb els privats. Hem de tornar a ser un motor de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona
9-N i 1-O

La piconadora del Tribunal de Comptes contra els governs, activa

barcelona