Política

Barcelona

Portabella s'emmiralla en Nova York per fer de Barcelona el port d'Europa

Proposa un comandament únic de gestió per a les principals infraestructures de Catalunya que integraria el port, l'aeroport, els trens i una zona logística

Jordi Portabella, candidat d'Unitat per Barcelona, està convençut del potencial geogràfic de Barcelona. Considera que la capital catalana podria convertir-se en el port més important d'Europa i passar al davant de Rotterdam i Hamburg, i es va reunir amb els responsables dels ports i aeroports de Nova York i Boston per copiar-los el model. El problema, segons Portabella, és que a Barcelona no es pot decidir ni el preu del contenidor, que es fixa a Madrid.

El candidat proposa que s'estableixi un comandament únic de gestió pública i privada per a les principals infraestructures de Catalunya. Seria un comandament únic en què l'administració catalana tindria un pes determinant i que integraria el port, l'aeroport i la zona logística de la Zona Franca. En la part privada hi participarien la Cambra i la Fira de Barcelona. Segons Portabella, permetria generar entre 5.000 i 10.000 llocs de treball. Entre els problemes que detecta el candidat també s'hi suma la incapacitat de transportar les mercaderies en tren. Actualment, només un 8% de les mercaderies es traslladen per la xarxa ferroviària. A més, aquest problema s'agreujaria amb l'ampliació i incorporació del Hutchison Port Holding, amb què es doblarà l'entrada de contenidors. Portabella reclama la transformació de la via a l'ample europeu perquè les mercaderies puguin sortir de l'estació de Can Tunis directament a Europa, i evitar així el col·lapse de les vies no ferroviàries. Segons Portabella, sense aquests impediments el de Barcelona podria ser el port de referència per l'entrada de mercaderies asiàtiques a Europa a través del canal de Suez.

LA FRASE

Madrid és la capital de la Mediterrània perquè tot es decideix des de l'Estat espanyol
Jordi Portabella
Candidat d'Unitat per Barcelona

LA XIFRA

10.000
llocs de treball
es calcula que podria generar el comandament únic de gestió, com a gran centre de logística.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona