Política

ARIEL SANTAMARIA

ALCALDABLE DE LA CORI A L'AJUNTAMENT DE REUS

“Aquests anys m'he dedicat a fer de xinxeta”

La CORI busca mantenir el regidor que té tot i l'amenaça que suposaria l'entrada de la CUP i d'Ara Reus sense perdre del tot el tarannà ‘juantxi'

Ariel Santamaria explica la necessitat d'ampliar els ajuts socials i crear una casa del transeünt, així com fer créixer el menjador social, i denuncia que els últims anys s'han fet obres faraòniques

Ariel Santamaria és funcionari de Correus però va demanar una excedència per liderar el moviment juantxi de la CORI. Ara és l'únic regidor d'aquesta formació dins l'Ajuntament. Conegut com l'Elvis de Reus per la indumentària que vesteix, no té pèls a la llengua i s'erigeix com a defensor dels drets dels ciutadans. Aquest mandat, la CORI aspira a mantenir el regidor tot i que caldrà estar pendent de grups com ara la CUP i Ara Reus, que podrien entrar a l'Ajuntament.
A causa de la crisi ja no hem tirat tant per l'estil ‘juantxi' i proposem mesures socials.

Aquestes són les terceres eleccions municipals en què es presenta com a candidat a l'alcaldia.

És la quarta campanya si comptem les eleccions al Parlament. Vaig començar en l'època que hi havia Carles Pellicer (CiU); l'alcalde, Lluís Miquel Pérez; Daniel Pi, a ICV-EUiA; Empar Pont, a ERC, i Miquel Àngel López-Mallol (PP), i aquests tres últims ja no hi són.

Encara té energia?

Sí. Millor això que quedar-te a casa sense fer res deixant com fan i desfan.

Aquestes eleccions es presenten molts partits. Com pot afectar això a la CORI?

Ens és igual, ja ens van dir el mateix el 2007 i vam ser l'única formació que vam pujar en vot. Els que ara realment ens poden fer competència són Ara Reus i la CUP. Aquest any la cosa està molt morbosa, perquè no se sap qui serà alcalde, si Lluís Miquel Pérez o Carles Pellicer.

Quin balanç fa de la feina feta per la CORI dins l'Ajuntament?

Aquests anys m'he dedicat a fer de xinxeta. L'alcalde em va dir el primer dia que en la política tot era negociar, però no ens va donar la gana. I per això no hem entrat a Innova fins ara, i haguéssim tingut un assessor i ens haguessin tirat endavant algunes propostes. Però la ciutadania no ens va votar per fer un doble joc.

Es podria dir que heu estat una mica l'ovella negra...

Sí, però ho tenia assumit abans d'entrar a l'Ajuntament.

De fet, sou un dels grups que més escolta la ciutadania.

He fet una mica de Robin Hood. Molta gent es queixa que no pot parlar amb altres regidors. Nosaltres concertem cites, ajudem la gent a trobar feina. I hi ha regidors que vénen només quan hi ha ple i jo sóc l'únic que he estat treballant matí, tarda i nit.

La CORI sempre ha dit que s'han fet obres faraòniques (com ara l'hospital).

Per l'aparador. S'ha fallat en la gestió i en la previsió. Fa la impressió que han volgut fer negoci amb la ciutadania. S'hauria d'haver conservat l'antic hospital perquè és més accessible.

També ha passat amb la Fira.

S'hauria d'haver mantingut la Fira provisional, perquè ara està abandonada.

L'endeutament ha anat creixent.

Tenim el segon pressupost més elevat de Catalunya.

Tenim Innova també.

Innova no existeix a cap altra ciutat, i treballa com una banca. Es queda el 70% del pressupost de l'Ajuntament. S'està descontrolant i no hi ha transparència. S'hauria de desmantellar.

I quina opinió té del Tecnoparc?

Gairebé tot el pressupost se n'ha anat per pagar les obres del Tecnoparc (hospital i fira de mostres). Causa moltes despeses municipals perquè es vol que es comenci a gestar per aquí la segona àrea metropolitana, però a la vegada hi ha molts solars buits.

Reus és capital comercial...

Ho és, però ara està en procés de decadència total. L'Ajuntament no ho ha gestionat bé, ni la Caixa Gaudí, ni el Pallol.

Que farà la CORI els pròxims quatre anys?

Volem que tot sigui més públic: els comptes municipals i les decisions del ple. Penso que també sobren places de pàrquing de pagament. Rebaixaria el sou dels càrrecs públics. S'ha de reestructurar la política local, crear una comissió anticrisi per reduir l'atur i una casa de transeünts i ampliar el menjador social. Ja no hem tirat tant per l'estil juantxi com altres vegades i proposem mesures socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries