Política

ALÍCIA ALEGRET

CAP DE LLISTA DEL PARTIT POPULAR (PP) A REUS

“El que no es pot fer és no parlar de la immigració”

L'alcaldable del PP a Reus es queixa que, quan la dreta parla de la immigració, se l'acusa de racista i xenòfoba

Alícia Alegret proposa incentivar l'empresa privada i atraure inversions per crear ocupació a la ciutat i reestructurar l'entramat de les empreses municipals, “un entramat que fins i tot als regidors ens costa entendre”

PERFIL
Els cursis diuen que és la cara amable del PP. Alícia Alegret (Reus, 1977) és amable de caràcter, sí, però és una dona molt del PP, que sempre ha sigut de dretes: “I conforme em faig gran, me'n faig més”. Sincera i directa, ha aconseguit rellevar Miquel Àngel López Mallol al capdavant de la llista. Amb ella, el PP és el partit que més s'ha renovat a Reus. D'Alegret, se'n sentirà a parlar molt. De moment ja és al Parlament on presideix la comissió informativa de Cultura. I pertany a la generació de polítics nascuda després de la mort de Franco.
Tant amb el PSC com amb CiU ens podem posar d'acord en els grans temes de ciutat

Vostè aspira a ser regidora durant 24 anys, tal com ha fet el seu antecessor?

No. Crec que precisament l'essència dels que dediquem una part de la nostra vida a la política és que hi ha data de retorn. És que, si no, perds l'impuls i la il·lusió de la primera vegada.

La renovació de la candidatura del PP ha estat impulsada des d'aquí o és una consigna que ha vingut de fora?

Totes dues coses. Primer, en l'àmbit local vam creure que calia una renovació. No podíem dir als socialistes “vostès fa 32 anys que governen” amb un cap de llista amb quasi 25. I en l'àmbit de Catalunya es va apostar també per la renovació a la majoria de pobles que tenien candidats que ja s'havien presentat més de tres vegades a les eleccions.

Quants aturats hi ha a Reus?

10.284, segons dades de març.

L'Ajuntament té competències per fer-hi alguna cosa?

Hi pot fer molt captant inversions perquè vinguin empreses privades. No podem treure al mercat 10.284 llocs de treball públics, però sí que podem fer que les empreses no marxin per la pressió fiscal i les traves que els posa l'Ajuntament. I captar noves inversions. El Tecnoparc és bo com a projecte, però cal saber-lo gestionar i fer servir per captar inversió privada.

Empreses municipals, sí o no?

Sí, però reestructurades. Innova ha de fer d'Innova i de Gupsa hauria de desaparèixer la part que fa promoció del sòl i habitatges. Això ho han de fer els privats. Amersam que només faci aparcaments i mercats i no pas obra pública, o portar la grua o fer el manteniment de les escoles. Això ja hi ha altres organismes a l'Ajuntament que ho poden fer. Les aigües i els aparcaments que quedin en mans públiques. I unificar i simplificar la resta.

Bona part de la gestió municipal es du a terme des de les empreses municipals. No sé si el ciutadà n'està massa al cas, del que fan.

Fins i tot als regidors ens consta d'entendre-ho. L'organigrama d'Innova no és gaire comprensible.

La seva recepta per a la immigració és...

Controlar i frenar la immigració irregular. Reus té la capacitat d'acollida que té i hem de començar a posar certs límits perquè de recursos tenim els mateixos, però de població n'hi ha moltíssima més.

La dreta hi té com una obsessió amb aquest tema.

L'esquerra també en parla. El que passa és que quan en parlem la dreta se'ns titlla de racistes i xenòfobs i en canvi, quan un partit d'esquerres en fa alguna proposta, es parla de gestió. Però cal parlar-ne. No es pot no parlar-ne quan veus que un dels problemes que més preocupen la ciutadania és l'arribada de la nova immigració. Hem de donar una resposta.

Voler regular la immigració no és ser molt intervencionista, vostè que critica molt l'intervencionisme municipal?

Pot ser contradictori, sí, però hi ha d'haver mecanismes per regular la immigració i facilitar-ne la integració. Per exemple, ajudar les entitats perquè siguin una porta d'integració. Amb l'escola no n'hi ha prou.

El PP s'entén millor amb el PSC que amb CiU, a Reus.

Crec que ens podem posar d'acord amb tots en temes importants de ciutat.

I si entrés en el govern municipal, en quina àrea se sentiria còmoda?

Promoció de Ciutat, Comerç i Turisme. Tinc formació en aquest camp. És el que m'agradaria. Però crec que em tocaria alguna cosa més tècnica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona