Política

José Manuel Orengo

Candidat del PSPV-PSOE a l'alcaldia de Gandia

“Parlaré amb tots els partits abans que Gandia caiga en mans del PP”

Assegura que el fet de trobar-se a la Fundació Ramon Llull suposa “contribuir a normalitzar situacions que no tenen cap trellat”

Diu que la Generalitat Valenciana manté un “comportament delictiu” respecte a TV3 i Gandia Televisió

L'actual alcalde de Gandia, Jose Manuel Orengo Pastor, presenta candidatura per revalidar la responsabilitat de governar que ara fa quatre anys li van atorgar els seus conciutadans.

—Hi ha projectes que se li han quedat en la cartera?

—La veritat és que hem de reconéixer que hi ha errors que cal corregir, coses que s'han quedat a mitges i altres que hem d'encetar. Per això hem fet una proposta d'acord amb els ciutadans: un programa electoral ben plural i divers que considera la ciutat com un espai capaç de generar recursos per al que és més important en tot aquest ecosistema, les persones.

—Es fonamenta el seu programa en aquesta idea que planteja?

—I tant; vull contribuir a la construcció d'una ciutat que done oportunitats a les persones. Ara mateix, allò que ens manca és la recuperació d'una ciutat amb suficient capacitat d'oferir treball i, per això, presentem deu compromisos, tot i que no és una competència municipal, però ho fem des de la convicció que un alcalde no pot quedar-se al marge dels problemes dels ciutadans. No donarem ajudes. Canviem el dret a rebre una ajuda, pel dret a poder-se-la guanyar a força d'un banc de temps, d'un crèdit social i d'altres recursos que faran que la ciutadania siga capaç de transformar-los en treball per a la comunitat”.

—Revalidarà resultats o els millorarà?

—Jo no pense en res d'això. Una persona quan hi concorre tant pot guanyar com perdre. Un candidat ha d'estar preparat per a les dues coses.

—Si necessita sumar vots per governar amb qui es trobarà més a gust?

—Si sóc sincer, he de dir que em trobaré a gust amb aquell que més ganes tinga de treballar per Gandia i pels compromisos que puguem adquirir amb els ciutadans. En primera instància i per més proximitat, hauria de ser el Bloc, però les circumstàncies i les tàctiques partidistes han acostat aquest grup al PP. Dissortadament, amb aquesta formació política hem viscut una mena de revengisme polític amb la seua decisió de no formar part del govern en el seu dia. En contra d'aquesta actitud, m'he trobat amb el suport de Plataforma per Gandia, que no hi ha posat condicions i ens ha permés desenvolupar uns projectes que ens han portat fins ací, sense massa dificultats. No obstant això, si arribat el moment necessitem sumar, el que farem serà sumar; és a dir, donar opció a totes les forces polítiques perquè el govern d'aquesta ciutat no acabe en mans del PP.

—Li aportarà més audiència el centenari Borja

—No ho sé. Però he de dir que aquesta efemèride ha portat un canvi de mentalitat, perquè la ciutadania ha vist que es pot treballar conjuntament, amb respecte i pluralisme, i d'aquesta manera hi guanyem tots. Siga com vulga, aquesta efemèride ens ha permés construir ponts i plataformes ciutadanes que ajuden a difondre la proposta que encapçale.

—Hi cal un tramvia, a Gandia?

—Tindre un tramvia suposa una aposta per la modernitat, per la qualitat i la necessitat d'unir clarament el principal producte turístic, amb el principal valor que tenim: la nostra història, la cultura i el nucli antic. El tramvia unirà turisme i comerç, platja amb cultura, amb un mitjà de transport de qualitat. És una decisió encertada, a més de ser un compromís electoral que vaig fer a l'inici d'aquesta legislatura.

—Interessa a Gandia trobar-se dins de la Fundació Ramon Llull a través de la Xarxa de Ciutats Valencianes?

—I tant que li interessa! Cobrim el dèficit de la Generalitat, atesa la seua incultura i la tàctica política. Però, a més d'això, pense que estem contribuint a normalitzar situacions que estan completament fora de lloc.

—Jorge Alarte no ho té tan clar...

—Jo trobe que hauria de tindre-ho clar; és més, estic convençut que si el secretari general del socialistes arriba a la responsabilitat de president de la Generalitat, sí que hi estarem, clar que sí.

—Què farem amb TV3 i amb Gandia Televisió?

—El que cal fer és oferir la possibilitat que el ciutadà puga veure la televisió que vulga per damunt dels entrebancs administratius que, sovint, tenen un rerefons polític i ideològic amb finalitats de caràcter electoral. La Generalitat, en aquestes qüestions, manté un clar comportament delictiu. Pel que fa a Gandia Televisió, nosaltres seguirem emetent perquè ens empara la llei i la justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona
Política

Aprovat el projecte de llei per a l’eradicació de l’amiant

Barcelona
Política

TVE haurà de fer una entrevista als candidats del 12-M com la de Sánchez

barcelona
política

Comuns sosté que Junts és “contundent” amb Vox i “dòcil” amb Aliança Catalana

salt
política

El PP diu que vetllarà per la seguretat dels gironins enfront de les ocupacions

girona
Política

Puigdemont canvia de plans i tancarà la campanya presencialment a Elna

barcelona
rússia

Putin inicia el seu cinquè mandat amb més poder que mai

barcelona