Política

JAUME FORCADELL

CANDIDAT D'INICIATIVA-ENTESA PER TORTOSA A L'ALCALDIA

“L'Ajuntament no ha fet res contra la crisi”

Forcadell considera que sense creixement demogràfic no s'ha de créixer més urbanísticament, per evitar el despoblament

Aposta pel turisme monumental

Jaume Forcadell té 34 anys, és llicenciat en dret per la UAB i des del 2007 és regidor d'ICV a l'Ajuntament. També és president d'ICV a l'Ebre.

Quines són les prioritats d'ICV-Entesa per Tortosa si arriba al govern municipal?

La creació de llocs de treball i reactivació de l'economia aprofitant les potencialitats de Tortosa. En el camp industrial, l'Ajuntament hauria de liderar l'aposta perquè la producció agrícola es converteixi en agroindústria. També el debat ambiental amb un pla local d'energia i explotar el turisme cultural.

Creu que els darrers quatre anys no s'ha fet una aposta pel turisme cultural?

No s'ha fet una aposta estratègica de ciutat, que inclou recuperar l'entorn del nucli antic, on hi ha 2.500 habitatges buits. Continua el procés de despoblament de la ciutat antiga. A Tortosa hi ha esquizofrènia urbanística, i si no ho corregim continuarà passant: es despobla el nucli antic i es generen guetos. Si no hi ha creixement demogràfic la ciutat no ha de créixer urbanísticament.

Com ho corregiria?

S'ha de dignificar el nucli antic i fins ara només s'han arreglat carrers. Cal acompanyar la iniciativa privada perquè aposte pel nucli antic, un barri on han d'haver-hi serveis. Proposem crear un parc d'aventura a les Avançades de Sant Joan, un lloc ideal per ser el punt de partida de diversos recorreguts pel recinte emmurallat. Els 6,5 quilòmetres de muralla són un tresor abandonat.

Quin balanç fa del govern de CiU i ERC? Ha estat molt crític amb temes com ara la privatització de l'empresa d'aigües i el complex de les piscines...

Hi ha hagut dos governs: un de gestoria urbanística, que ha executat les obres finançades amb fons d'altres administracions i un altre que s'ha dedicat a fer operacions amb una previsió de 25 anys, hipotecant la ciutat. La venda d'Aigües Tortosa ha servit per tapar forats i la piscina serà una obra faraònica que costarà 49 milions d'euros. No s'ha planificat, no s'ha fet un pla estratègic.

Creu que CiU aconseguirà la majoria absoluta?

L'opció és real i, segons l'estil de govern dels darrers quatre anys, no seria bo. Des d'ICV hem estat oberts a dialogar, hem fet propostes per combatre la crisi, però l'Ajuntament s'ha inhibit i no ha fet res per combatre la crisi.

I quin resultat espera aconseguir ICV?

Espero incrementar el nombre de regidors [ara en té un]. Tenim un equip humà que genera possibilitats electorals per sobre de la marca de partit, gent vàlida que no vol etiquetar-se.

Estaria disposat a pactar amb CiU?

Em fa tan poca gràcia un Ferran Bel amb l'actitud que ha tingut, com un PSC que està de baixada i que no ha fet el que calia al llarg dels últims quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona