Política

Santi Niell

Cap de llista de Solidaritat per la Independència a Girona

“L'acord entre CiU, ERC i ICV a Girona està cantat”

Critica durament Esquerra Republicana, perquè afirma que no ha fet res per potenciar la ciutat

Diu que el seu partit està preparat per fer una oposició activa

INDÒMIT
Santi Niell (Girona, 1967) és un històric de l'independentisme gironí. Primer va militar a ERC, al qual va representar a l'Ajuntament de Girona en el període 1995-2003. Va estar un temps apartat de la política fins que es va acostar a Reagrupament, que també el va decebre. SI diu que és un projecte que el convenç.

Santi Niell no té pèls a la llengua. Explica que va plegar d'ERC amb el primer tripartit, en veure a la seu d'Esquerra un cartell que posava “es busca personal per ocupar llocs de treball a la Generalitat”. Des de Solidaritat per la Independència presentarà batalla contra el que considera els interessos dels partits tradicionals.

Què ha portat SI a presentar-se a aquestes eleccions?

La pèrdua del referent nacional en l'activitat política municipal dels darrers vuit anys. Al tripartit hi havia un partit que defensa l'alliberament nacional de Catalunya, però l'acció de govern no ha lluït també en l'aspecte nacional; Girona és una capital de província més, però no ha destacat per res ni s'ha fet res per la seva catalanitat. Nosaltres pensem que des de l'administració municipal s'ha de fer política nacional. D'altra banda, la societat civil s'ha mogut i s'ha eixamplat però a l'Ajuntament de Girona hi ha els cinc partits tradicionals. S'han d'incorporar noves maneres de fer política. Nosaltres les representem.

El preu que SI entri a l'Ajuntament el pagarà Esquerra?

Entrar a l'Ajuntament és gratis. Els ciutadans que fa quatre anys van comprar el projecte d'ERC l'han de substituir per un altre més emocionant i engrescador que és el de Solidaritat.

No hauria estat bona una candidatura independentista única?

Hi ha qüestions ideològiques diferents entre partits.

Ha dit que vol fer oposició. No acceptaria entrar al govern?

Tenim molt clar que la democràcia es basa que n'hi ha uns que governen i uns altres que no. Els que estan a l'oposició no són uns proscrits, tenen marge de maniobra. En aquestes eleccions s'està veient que tots perden el cul per governar. La seva vocació municipalista està condicionada al fet de governar, si no ho fan desapareixen del mapa. Nosaltres diem que tindrem un paper actiu aconseguim el que aconseguim.

Albiren un acord CiU-ERC-ICV.

Està cantat. S'ajunten la gana i la fam. Les expectatives de CiU no prou reeixides i les necessitats d'Esquerra de tapar les seves vergonyes: l'independentisme que representa està baixant per una pendent. A nosaltres no ens condiciona, però

.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona