Política

MONTSE RICART

CAP DE LLISTA DE CIU A VILAFANT

“No han fet res de nou”

Diu que l'actual equip de govern ha obtingut resultats de la feina feta per CiU

Creu que cal aprofitar l'estació per crear negoci

Montse Ricart es va iniciar en la política municipal fa quatre anys, ocupant com a independent un dels llocs de la llista de CiU a Vilafant que corresponien a Unió. Després de quatre anys com a regidora, ha estat proclamada cap de llista de la coalició en aquest municipi. Casada i mare d'un nen, és advocada especialista en dret laboral i té despatx propi a Figueres.

Després de quatre anys com a regidora, s'estrena com a cap de llista de CiU agafant el relleu a Pepi Comalada, que va entrar a l'alcaldia a final del 2009 a causa d'una moció de censura impulsada pel PSC.

Li va costar decidir-se a fer el pas d'encapçalar la llista de CiU?

Quan m'ho van proposar, és cert que em vaig prendre uns quants dies de reflexió. Volia valorar el que suposaria aquest nou repte en la meva vida professional (tinc despatx propi com a advocada) i personal. Un cop vaig haver parlat amb la meva família, però, vaig decidir acceptar; em fa molta il·lusió el repte i tinc el seu suport absolut, per tant va ser fàcil dir que sí.

Quina valoració fa dels setze mesos de gestió de l'actual equip de govern?

El tema de la moció va ser molt desagradable; es va voler justificar amb uns motius que amb el temps s'ha vist que no eren veritat. Avui no puc dir que l'actual equip de govern hagi fet res de nou. Més aviat ha acabat tot el que havia programat CiU. Començant pel pavelló esportiu, els habitatges de protecció oficial, els parcs de salut... En una legislatura, els primers anys són de molta feina de programació i cerca de recursos econòmics per dur a terme les accions que es volen fer i l'últim any i mig es veuen els fruits d'aquest treball. La moció va ser feta amb molta oportunitat i durant aquest últim any l'equip de govern s'ha dedicat a obtenir alguns dels resultats de la feina feta per CiU. Considero que l'actual govern s'ha adormit en alguns temes.

Quins són els eixos principals del programa de CiU?

Nosaltres basem el nostre programa en quatre eixos: ciutadania i benestar social; cultura, ensenyament i esport; infraestructures i sostenibilitat, i finalment promoció local. Considero bàsic per a Vilafant cohesionar el municipi i promoure'l de cara a l'exterior, crear negoci. Hem de saber aprofitar l'estació de l'AVE.

En aquestes eleccions es presenten set llistes, gairebé el doble que fa quatre anys, i una l'encapçala l'exalcalde de CiU Paulí Fernández. Com ho valora?

Ho valoro positivament. Crec que és bo que hi hagi molta gent involucrada amb el municipi i que es presentin candidatures que aportin idees i recursos per a Vilafant. La política local és molt propera als ciutadans, per això consideraria un error que les candidatures que es presenten no tinguin molt clar que s'han de deixar de banda personalismes i interessos i que només val treballar per Vilafant. El cas de Paulí Fernández, reconec que personalment em va sorprendre, ja que, fins la seva baixa del partit, era el president local d'Unió a Vilafant i, per tant, una persona molt directament vinculada al fet que jo encapçalés la llista de CiU a Vilafant. Suposo que tindrà els seus motius personals per voler tornar a encapçalar una llista; jo els desconec.

Quin escenari d'aliances es plantegen si els calgués pactar?

El nostre objectiu és guanyar amb prou marge i millorar els resultats de les últimes eleccions. De tota manera no ens tancarem, i la intenció és parlar amb tots els grups que vulguin treballar pel poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona
Política

Aprovat el projecte de llei per a l’eradicació de l’amiant

Barcelona
Política

TVE haurà de fer una entrevista als candidats del 12-M com la de Sánchez

barcelona
política

Comuns sosté que Junts és “contundent” amb Vox i “dòcil” amb Aliança Catalana

salt
política

El PP diu que vetllarà per la seguretat dels gironins enfront de les ocupacions

girona
Política

Puigdemont canvia de plans i tancarà la campanya presencialment a Elna

barcelona