Política

ANTONIO DE PADUA TOMAS

CAP DE LLISTA D'INDEPENDENTS PER SORT - PROGRÉS MUNICIPAL

“La política de Sort s'ha portat des d'un escó del Parlament”

“Municipis com Sort haurien d'anar cap a un sistema de llistes obertes”

“El projecte de la piscina és faraònic i s'ha de replantejar amb un equipament més adequat a les nostres necessitats i sense tanta despesa”l

Antonio de Padua Tomás Roca, de 51 anys, comerciant amb diversos establiments arreu de l'Estat, és el cap de llista de la candidatura d'Independents per Sort - Progrés Municipals, associada al PSC. Torna a la vida política local després de 24 anys, quan va ser escollit regidor formant part, també com a independent, de la llista de CiU.

Què li ha fet tornar?

La reflexió sobre el que ha passat durant aquesta vintena d'anys, i sobretot els meus fills. Tinc fills petits, de 3 i 4 anys, i em preocupa molt el futur que els deixarem. És una motivació molt personal, ja ho sé. Però m'agrada pensar que puc fer alguna cosa perquè Sort sigui un lloc millor on viure i on treballar.

Esteu satisfets, de la llista i dels partits?

Tenim gent molt capacitada per participar en la vida pública. També crec que cal anar cap al plantejament de les llistes obertes, en petits municipis com el nostre això evitaria la confrontació partidista que a vegades no és fruit dels interessos de la gent del municipi. En tot cas el nostre projecte és el de ser el màxim d'oberts als veïns del poble i col·laborar amb l'Ajuntament, tant si és des del govern com des de l'oposició.

El seu retorn coincideix amb la retirada d'Agustí López, que ha estat alcalde durant aquest temps.

Sí, CiU canvia el candidat després de molt de temps i això deixa les coses més obertes. Crec que és el moment de presentar un plantejament diferent a Sort, un nou impuls, i des del nostre grup oferim un canvi en positiu, fer reflexionar a la gent sobre el futur de Sort.

I quin paper ha de jugar Sort al Pirineu i a Catalunya, en el futur?

Sort hauria de ser el referent clar de la comarcal, hauria de ser la força que impulsi el conjunt del Pallars Sobirà. I nosaltres units al Pallars Jussà i l'Alt Urgell podem treballar molt bé per resoldre problemes comuns i potenciar els nostres avantatges.

Quin balanç feu del mandat?

L'alcalde Agustí López ha intentat fer tot el que ha sabut, però en certa manera, ha portat la política municipal de Sort des d'un escó al Parlament a Barcelona. Alguns temes s'haguessin pogut portar molt millor més a prop de Sort.

Quins assumptes veieu prioritaris per al pròxim mandat?

Hem de buscar la fórmula per no dependre econòmicament de les subvencions d'altres administracions. Per això creiem que cal recuperar la mini central elèctrica que l'Ajuntament va construir en el seu dia, ens aportaria recursos municipals que ara seran molt importants. Un altre tema a resoldre és la piscina. El govern municipal s'ha embolicat a voler fer un projecte faraònic que ara no es pot tirar endavant, creiem que cal ser realistes i fer un projecte més ajustat a les necessitats de la població de Sort, un projecte que es pugui realitzar i se'n beneficiïn els ciutadans. També un nou espai per a la biblioteca, i l'ampliació de l'escorxador, que necessita créixer.

Hi haurà diners, per a tot això?

Per això creiem que cal impulsar un projecte com el de la minicentral elèctrica. Ens trobem ara, tots, en serioses dificultats econòmiques i per tant cal ser especialment curosos amb les despeses. No podem fer volar coloms, com ho era la pretensió de fer una gran piscina per a diverses comarques per 4 milions d'euros. Nosaltres creiem que amb una despesa de 300.000 euros podem construir una piscina que respongui perfectament a les necessitats de la gent de Sort. També apostem per una central la biomassa, la comarca té molta matèria primera i caldria aprofitar aquests recursos amb una central que generaria llocs de treball, una altra prioritat per als pròxims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona