Política

JOSEP SANTANÉ

CAP DE LLISTA DEL PSC A ANGLÈS

“El treball supleix la falta de diners”

Creu que no és excusa per no posar en marxa projectes

Valora l'estabilitat de l'aliança amb CiU

santané repeteix com a cap de llista del PSC i valora en aquesta entrevista el pacte de govern amb CiU i els projectes de futur de la seva formació.

Quina valoració fa d'aquest mandat i del pacte amb CiU?

Positiva, tant pels resultats com pel pacte en si. Hem solucionat el problema de l'aigua, hem reurbanitzat els carrers Triassa i Girona, hem transformat i urbanitzat la zona esportiva, hem fet una deixalleria, estem gestionant el pla de barris i hi podrem treballar els pròxims quatre anys amb la subvenció més gran que ha rebut mai Anglès, estem acabant la biblioteca, el local polivalent, un altre per a la gent gran i els joves, s'ha començat a urbanitzar el polígon de la Riera Seca i s'ha iniciat una política de joventut. I s'ha demostrat que pot haver-hi un pacte, que pot durar i aportar tranquil·litat i estabilitat a l'Ajuntament i al poble.

I això vol dir que estan disposats a repetir l'aliança o es comença de zero?

Creiem que comencem de zero. A veure, per un costat hem demostrat que sabem pactar i que sabem renunciar si és necessari. Una altra cosa és que aspirem a tenir una majoria suficient per aplicar el nostre programa de manera efectiva.

L'endeutament de l'Ajuntament limitarà els projectes en el pròxim mandat?

Hem fet un pla de sanejament que té l'objectiu que, d'aquí a dos anys, comencem a recuperar la capacitat d'inversió. Mentrestant, s'haurà de treballar en coses que no costen diners. Però hem demostrat que es pot fer. Un exemple és el local polivalent, que no costa ni cinc cèntims a l'Ajuntament perquè tot són subvencions. La situació econòmica limita, però això no és excusa per no treballar. La falta de diners se supleix treballant més.

Quines són les seves propostes?

Treballar en el pla de barris, que té un pressupost de 2,6 milions. I volem fer un ajuntament més proper als veïns, més eficaç i més emprenedor, que doni suport a les iniciatives privades i industrials. A part, treballarem en el turisme, perquè Anglès té possibilitats en aquest sentit. I tot això conjuntament amb la gent d'Anglès, les entitats i les empreses.

El fet que hagin governat però no hagin tingut l'alcaldia els pot perjudicar?

Nosaltres volem treballar i el protagonisme no és el nostre principal objectiu. Si tenim l'alcaldia, millor. Però el que volem és que l'Ajuntament i el poble funcionin. Des del PSC valorem molt positivament l'impuls que s'ha donat a les nostres àrees. En la resta, s'hi haurà d'insistir més efectivament en els pròxims anys del que s'ha fet fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

El govern espanyol retira “definitivament” la seva ambaixadora a l’Argentina

Barcelona
política

Aragonès convoca per al 10 de juny la constitució del Parlament

barcelona
política

El Consell de la República demana una “estratègia compartida” a l’independentisme

barcelona
estat espanyol

Milei apuja el to contra Sánchez

barcelona
Política

Illa ja no descarta a Junts ni al PP

barcelona
llengua

Sense terminis per avançar en l’oficialitat del català a Europa

barcelona

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid