Política

DAVID SEMPAU

CAP DE LLISTA DE SOLIDARITAT CATALANA A PALAMÓS

“Treballarem pel país des del poble”

El candidat de SI destaca que cada palamosí deixa de rebre 3.000 euros a l'any

Aposta per reconstituir el teixit social

Aparellador i traductor
Va arribar a Palamós el 1972 buscant qualitat de vida. Amb 62 anys i jubilat, té més temps per dedicar al municipi. “Si l'objectiu és el poble, estem disposats a col·laborar amb qui sigui”, diu Sempau, que ha traduït 32 llibres de temàtica socioecològica i té entre les seves aficions tocar la bateria.Sempau considera que el fet d'haver passat per dificultats diverses l'han forjat en la capacitat de reacció i que això pot ajudar a l'hora de gestionar un ajuntament amb restriccions econòmiques. Destaca que els que han treballat amb ell saben que li agrada la feina en equip.La majoria de llibres que ha traduït ho són de l'anglès i la seva afició per la bateria, que toca des dels catorze anys, pot ser comprovada al Sunset Jazz Club de Girona.

Sempau, que va formar part del primer govern de Palamós després del retorn de la democràcia, el 1979, aposta per fer país des de la base, en aquest cas des del seu poble adoptiu.

Què pot aportar SI a Palamós?

Les alternatives a Solidaritat Catalana a Palamós són els partits espanyolistes o els autonomistes del peix al cove del patriarca i expresident Pujol, que ja comença a veure la llum i a renegar del seu propi passat autonomista i declarar-se manifestament independentista. Lamentablement, els seus seguidors actuals, Mas i companyia, no estan per la labor, ho hem vist recentment amb la votació per la llei de la independència, on CiU s'ha abstingut i ha facilitat la negativa per part dels partits espanyolistes PSC-PSOE, PP i Ciutadans i bloquejar el pas a aquesta iniciativa que havia presentat SI per assentar les bases i, en el seu moment, poder fer una declaració unilateral de independència. Es pot fer país des de les persones i des del municipi i per això ens constituirem en un recordatori constant de l'espoli al que Espanya sotmet Catalunya, que en el cas de Palamós representaria 3.000 euros per persona i per any; uns 54 milions d'euros més de pressupost municipal del que ara hi ha. És a dir, multiplicar-lo per quatre.

Quines propostes tenen?

Treballarem molt activament per involucrar la ciutadania en el dia a dia de la vida del municipi. El temps en què pagàvem uns impostos i exigíem que ens donessin uns serveis s'han acabat. Volem potenciar el voluntariat, els treballs col·lectius per la comunitat, implicar els centres educatius en tasques connectades amb la vida real del municipi... Hi ha problemes greus, per exemple de pintades i bretolades, i volem aconseguir la complicitat dels centres educatius per treballar en aquests temes. Volem regenerar la societat i volem regenerar la política. Hi ha una situació econòmica que ens ha caigut a sobre com un tsunami, de la qual els responsables segueixen al seu núvol de milers de milions d'euros desconnectats de la realitat de la gent del carrer, que som els que ens hem d'organitzar, arremangar i anar per feina des de la base. Treballarem sobretot en aquest sentit, sent un recordatori de l'espoli fiscal, del menysteniment, de l'insult constant, del menyspreu a què ens sotmet Espanya.

Quin creu que és el principal problema que pateix Palamós?

La manca de cohesió social. Hem de reconstituir un teixit social associatiu, de treball de servei a la comunitat, que ens doni aquesta força de país que sorgeixi del territori cap amunt.

Què diu al ciutadà de Palamós perquè els voti?

La frase que hem triat és “el futur comença avui”. Cada cop és més ampli el sector de la població que s'adona que estem immensos en una situació de canvi col·lectiu, de canvis d'esquemes, de paradigmes. Estem probablement en els principis d'un canvi de civilització; la civilització del consum, del petroli, de l'egoisme, està tocant al seu final i és per això que volem regenerar aquesta força de la base cap amunt.

Quants regidors aspireu a treure?

Hem de ser realistes i entendre que tenim davant dos monstres de la política, el PSC-PSOE i CiU, i que els mitjans de què ells disposen pel que fa a recursos econòmics, mediàtics, nombre d'afiliats, són incomparables amb els nostres. Nosaltres som modestos, som una formigueta, però també serem el corcó que farà feina en funció de la capacitat que la ciutadania de Palamós ens atorgui. Pot ser que traguem un regidor, dos... els que sigui. Va ser una sorpresa per a tothom que SI entrés quatre diputats al Parlament en les passades autonòmiques. Ningú s'ho esperava, allà està. La resposta la té el poble quan vagi a votar. Nosaltres, amb la poca o molta força que ens doni el resultat de les eleccions treballarem d'una manera honesta, sincera i dedicada al servei del país, començant pel poble, això sí.

k

Més informació a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.