Política

JOSEP ARDANUY

CAP DE LLISTA D'ERC-SIP A TREMP

“El PSC ha confós majoria absoluta amb veritat absoluta”

“Ha estat la primera majoria absoluta a Tremp i el balanç és molt negatiu, ha faltat participació, diàleg i informació als ciutadans i als altres grups polítics”

“Volem que l'alcalde aclareixi si va arribar a algun preacord a canvi d'acceptar la línia”

Josep Ardanuy, enginyer tècnic de topografia de 39 anys, és regidor a Tremp des de 1995. Encapçala la candidatura d'ERC, independents i un grup de militants de SI que han trencat la disciplina del seu partit i s'han unit a la candidatura sota les sigles Solidaritat Independentista del Pallars (SIP).

A Tremp heu aconseguit un fet excepcional, unir gent d'ERC i SI en una mateixa candidatura. Com ho heu fet?

Hem fet una llista ample, amb gent de diverses sensibilitats, independents, de Solidaritat, d'Esquerra... També vam parlar amb la gent d'Iniciativa i tot i que no va ser possible anar junts en una llista i col·laborar en un mateix projecte per al municipi, ells no es presenten a Tremp i em consta que alguns veuen molt pròxima la nostra candidatura i hi podrem col·laborar igualment. Crec que és una mostra de l'obertura amb què Esquerra i també els altres grups i persones de la candidatura ens presentem a l'Ajuntament.

El número dos és el professor i escriptor Manel Riu, una reconeguda figura local ara a Solidaritat.

I la número tres és Pilar Cases, que ha estat regidora aquest mandat i ha fet una feina magnífica... i així tots. Crec que tenim un gran equip, n'estic molt satisfet.

Quin balanç feu del mandat que ara acaba?

El mandat ha estat marcat per la majoria absoluta del PSC. Mai a Tremp no hi havia hagut una majoria absoluta, i el govern s'hi ha deixat portar i ha comès greus errors. S'ha confós majoria absoluta amb veritat absoluta. Ha faltat participació i diàleg amb les entitats del poble i també amb els altres grups polítics.

En anteriors mandats vau governar amb el PSC i amb l'alcalde Orrit. Us ha sorprès, l'actitud d'aquest mandat?

Ens ha sorprès negativament. Abans a Tremp les coses es discutien i es parlaven, també amb l'oposició. Ara el govern ha tirat pel dret sempre. I l'oposició, a més, no ha existit. CiU no ha fet feina i sovint ens hem quedat 11 contra 2, només nosaltres hem fet la tasca de control i fiscalització del govern.

A on s'ha notat, aquest dèficit?

El govern ha governat per decret, sense ni tan sols informar a l'oposició i als veïns, hem tingut moltes dificultats per fer la nostra tasca. Sovint ens havíem d'assabentar de les decisions de l'Ajuntament per la premsa, o llegint els decrets al cap de quatre mesos. Això no és seriós. Hi ha hagut decisions importantíssimes per la ciutat, com la creació de l'Àrea Residencial Especial (ARE), amb la creació d'una nova àrea urbanitzable amb mil habitants, que hem hagut de conèixer per la premsa. Una altra qüestió negativa ha estat la privatització del servei d'aigua. El servei necessitava una millora però no fent que l'usuari hagi de pagar el doble que abans, les millores es poden fer d'altres maneres. Una de les primeres coses que farem si governem serà paralitzar la concessió i recuperar el servei.

També s'ha tramitat un nou pla general. Com el veieu?

Ha faltat lideratge polític. Fa tres anys que es va redactar i no han estat capaços d'enllestir-lo. I en un procés tan sensible per als veïns, ha faltat informació. El govern no ha tingut valentia política per explicar-se i per fer participar la població en aquest procés tan important per a Tremp.

Amb l'experiència d'aquest mandat, és ara improbable un acord amb el PSC si el resultat ho permet?

He explicat el balanç negatiu. També hi ha un balanç positiu: fruit de la inversió de la Generalitat i també dels projectes engegats per l'Ajuntament anterior, s'han pogut inaugurar equipaments importants per a Tremp, com la biblioteca, el poliesportiu, l'arxiu comarcal. També aquest govern ha iniciat les obres per al teatre i altres projectes. Per nosaltres ara no és el moment de parlar de pactes ni d'aliances. Hem estat aquests quatre anys l'única oposició a Tremp i per tant creiem que podem aglutinar al voltant nostre una alternativa potent per al municipi. Per això disposem d'una candidatura àmplia i nombrosa, amb molta gent al darrere que s'hi ha acostat per construir l'alternativa.

Quina és la vostra proposta per als pròxims quatre anys?

L'Ajuntament s'ha d'obrir a la gent, que l'Ajuntament cooperi amb el ciutadà i que sigui més participatiu. Creiem que hi ha dos equipaments importants que cal tirar endavant, l'escola de música i la nova escola bressol municipal. També el parc urbà de la Font Vella, que és molt estratègic per a Tremp, un quilòmetre de zona verda necessària per a la ciutat i que pot fer de nexe de dos sectors del municipi.

Què penseu de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de Ponent?

Ens hi oposem. Creiem que cal fer front comú entre tots els ajuntaments i partits i treballarem per aconseguir-ho. També volem que l'alcalde ens expliqui quines gestions ha fet amb l'anterior equip de la direcció general d'Indústria de la Generalitat i si hi ha algun preacord no explicat.

Que potser tenen sospites d'això?

El que volem que l'alcalde aclareixi que no hi ha cap preacord que comporti acceptar la MAT. Només això. Nosaltres ens oposem a aquesta autopista elèctrica amb contundència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” del TPI

barcelona