Política

Jordi Munell

Cap de llista de CiU a Ripoll

“L'Ajuntament ha gastat a la lleugera i ho pagarem”

CiU apel·la al vot útil per evitar que una nova coalició de forces els deixi a l'oposició per tercera vegada

Acusa el govern de Teresa Jordà d'haver gestionat malament l'Ajuntament, d'haver estirat més el braç que la màniga i deixat el consistori hipotecat i sense capacitat de respondre les necessitats de Ripoll

VETERÀ
Jordi Munell va néixer a Ripoll ara fa 45 anys. Físic i mestre de professió va entrar en política el 1987 de la mà de la JNC. Va ser arribar i moldre: el van incloure a la llista. El 1991 ja va entrar al consistori com a regidor i entre el 1995 i el 2003 va formar part de l'equip de govern on va ser responsable de Cultura i del patronat de Serveis Personals. Va passar per Fires i Turisme i va ser el responsable de la comunicació municipal. El 2003 va ser l'últim cop que Eudald Casadesús es presentava com a candidat a l'alcaldia i ara fa quatre anys va assumir el repte d'encapçalar la candidatura i va tastar l'amargor de guanyar, però no arribar a governar.
Ripoll ha perdut pistonada en favor de la Garrotxa i d'Osona; ha perdut capitalitat

Jordi Munell es presenta per segon cop com a candidat a l'alcaldia de Ripoll. El 2007 es va quedar a les portes de la majoria absoluta i ara apel·la al vot útil per evitar que un nou tripartit el mantingui a l'oposició.

El 2003 i el 2007 CiU va guanyar les eleccions, però no va governar es deuen sentir com Artur Mas...

Efectivament, sobretot el primer cop. Vam quedar una mica tocats, perquè havíem guanyat molt clarament i ens va sobtar que els que van perdre formessin govern. El 2007 ja donàvem per fet que sense majoria absoluta ells repetirien i és el que ens passa aquest 2011. L'única possibilitat que tenim és assolir els nou regidors si volem governar. Per això apel·lem al vot útil.

Si no tenen majoria absoluta, però poden governar amb el PP si assoleix representació, hi pactarien?

No som gens sectaris. El 2007 vam proposar a totes les forces governar plegats i no van voler. Mantenim la línia. A tots els partits hi ha gent que vol treballar per Ripoll. Proposarem a tots els partits que se sumin a un projecte per Ripoll.

Fins i tot li oferirien a Plataforma per Catalunya?

En aquest cas no sé si el seu programa va més enllà del racisme i la xenofòbia. Si el seu únic programa és aquest, no encaixarem de cap manera; ara bé, si en el cas de Ripoll tenen un discurs diferent, perquè de fet aquí mai no hem tingut problemes amb la immigració, també en podríem parlar, però haurien de renunciar a la xenofòbia primer.

Si governa no seran quatre anys fàcils.

Sabem que bo hi ha diners, que l'Ajuntament està endeutat i que la pluja de milions d'aquests anys s'ha acabat. Ara toca optimitzar, posar seny i estalviar. Haurem de renunciar a macroprojectes, serà un temps d'imaginació i pocs recursos. L'Ajuntament no podrà estar al capdavant gastant, haurà d'encendre la guspira perquè les empreses i els vilatans puguin emprendre iniciatives.

Diuen que el tripartit ha deixat l'Ajuntament endeutat i ells responen que han gestionat millor que en l'època de CiU.

Depèn del que entenguin per gestionar. És gestionar bé gastar i gastar a crèdit quan tothom t'avisa que vénen maldades? El que s'ha de fer són polítiques d'estalvi i centrar-se en allò que és estrictament necessari pels ciutadans. L'Ajuntament ha gastat a la lleugera i ho haurem de pagar en els pròxims anys tots els vilatans. S'han de tornar préstecs i s'ha de mantenir, que és el més car i el que més engreixa el pressupost ordinari, justament quan decreixen els ingressos.

Jordà diu que les inversions no s'han d'aturar per la crisi.

El 2008 i el 2009 això ha estat un “viva la Pepa”, han anat fent inversions que s'han de tornar a càrrec del pressupost ordinari, que cada cop té menys ingressos; miracles no se'n fan. No es pot estirar més el braç que la màniga

.
El govern diu que Ripoll torna a ser un referent.

Pensem tot el contrari. El mercat de Ripoll ha perdut pes específic en favor de la Garrotxa i Osona. Ripoll ha perdut pistonada i hem perdut el sentit de capitalitat. Ens hem de relacionar millor amb els pobles veïns.

Quin és el repte de futur?

Ajudar les famílies, estimulant la creació de llocs de treball, sent al costat de les persones que creen aquests llocs de treball. Hem d'ajudar les empreses, posar-los-ho fàcil. Ripoll necessita un tomb.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” del TPI

barcelona