Política

INMA MANSO,

CANDIDATA DEL PP A L'ALCALDIA DE LLEIDA

“El PP no té cap risc i sabem sortir de les crisis”

“Hi ha molts vicis adquirits després de 30 anys de governs socialistes”

“El que tenim clar és que no pujarem els impostos. D'entrada els congelarem i, si es pot, els baixarem”

“A Lleida hi caben grans centres comercials si es troben dins la trama urbana, perquè aleshores dinamitzen el petit comerç”

“Cal consens i no tirar pel dret com ha fet l'alcalde”

Amb dues feines
Inma Manso (Lleida, 1963), casada i amb quatre fills, compagina aquests dies la precampanya electoral amb dues feines. És funcionària de l'Agència Tributària i també coordinadora de la titulació de comunicació audiovisual de la UdL. Milita al PP des de 1999 i ha tingut en el diputat a Madrid José Ignacio Llorens el seu principal avalador per ser l'alcaldable del PP per Lleida. La seva formació passa per una enginyeria tècnica en informàtica per la UdL i una llicenciatura en documentació per la UOC. Després de criar els seus fills va entendre que ja era el moment de dedicar més temps a la política.
“És un perill dedicar-te a la política si no tens estabilitat econòmica i valors”

Inma Manso és una de les cares noves en aquestes eleccions i espera que els vents favorables del PP l'ajudin a augmentar la representació a la Paeria.

L'objectiu és trencar la majoria absoluta socialista?

Les majories absolutes poden ser dolentes i a la Paeria ha estat letal. S'han fet obres que no han agradat a ningú, s'ha triat una ubicació per a la mesquita que ningú vol, no hi ha transparència i és com si al voltant de la Paeria hi hagués una crosta que cal trencar perquè s'airegi una mica. Hi ha molts vicis adquirits després de 30 anys de governs socialistes.

De veritat baixarà els impostos?

El que tenim clar és que no els pujarem. D'entrada els congelarem i, si es pot, els baixarem. Tenim un IBI dels més alts d'Espanya i la Paeria, a més, paga tard. Nosaltres proposem pagar a proveïdors a 30 dies d'aquí a dos anys i, sinó, pagarem d'ofici, els interessos de demora.

En el seu discurs posa molt èmfasi en la despesa. Què proposa?

Hi ha molta despesa supèrflua, sobretot en publicitat, propaganda, protocol i en càrrecs de confiança, sobretot per l'estructura gerencial de la Paeria. Un cop retallades aquestes partides i aprimada la Paeria, nosaltres volem fer una provisió de despesa imprescindible i, després, establir unes prioritats per executar en funció dels diners que tinguem. És a dir, actuar amb criteris de tresoreria, com fan les famílies i gastar si hi ha diners per fer-ho.

I amb el deute?

És que hi ha reconeguts 130 milions de deute, 60 més de l'EMU i diverses obres que es pagaran a terminis durant molts anys. La càrrega financera és de 12 milions anuals i paguem un milió al mes en interessos. Això és una pèrdua total.

Té una fórmula “màgica”?

Per ingressar més o s'augmenten els impostos o es baixen però perquè hi hagi més gent que pagui i així incrementar la recaptació. Si baixo impostos, les empreses tindran més diners, hi haurà més consum, es generarà més producció i també ocupació. Per tant, més gent pagant impostos. És la fórmula que té el PP i que va crear 5 milions de feines després d'heretar un govern de Felipe González amb un 21% d'atur.

S'estrena com a cap de llista. Com va anar la seva elecció com a candidata?

Sempre he ajudat en les campanyes i he anat en llistes, però no podia estar a primera línia perquè tenia quatre fills petits. Ara són més grans, tinc més temps i com que sempre he tingut inquietuds polítiques i també, perquè no dir-ho, una estabilitat econòmica, em vaig posar a disposició del partit. Temps després m'ho van proposar i, la veritat, és un gran honor, és emocionant i tinc una gran il·lusió.

Cal tenir estabilitat econòmica?

És un perill dedicar-te a la política si no tens les espatlles cobertes i uns valors. Estic en política per fer coses per a la gent i la meva ciutat. Tothom sap que en cas contrari poden passar coses i caure en moltes temptacions.

Creu que poden assolir l'objectiu del cinquè regidor?

És un objectiu per tenir un bon escenari polític. La gent està decebuda amb el PSOE per una crisi mal gestionada i amb el tripartit va passar el mateix. La gent vol un canvi i el PP no té cap risc perquè no podem anar a pitjor i ja vam demostrar que som una garantia per sortir de la crisi.

Lleida ha de tenir grans centres comercials?

Dins la trama urbana. Lleida és una ciutat de petites i mitjanes empreses i de botiguers. Però sí, a Lleida hi caben grans centres comercials si es troben dins els centres urbans, perquè aleshores dinamitzen el petit comerç.

I a les Basses?

És un error fer allà un centre comercial i potser seria la causa de destruir comerços del centre. Per finançar les Basses es pot buscar un càmping o un resort amb equipaments esportius i de lleure i que assumeixen el cost de posar les Basses a punt i donar serveis als lleidatans i també als turistes.

Què proposa el PP sobre immigració?

La immigració ha de ser legal i ordenada, amb drets i obligacions, respecte a les lleis i treballar per evitar el masclisme que hi ha darrera d'algunes tradicions. En una situació de crisi s'ha de prioritzar i creiem que no és just que estrangers que acaben d'arribar tinguin més ajuts que veïns, immigrants o no, que porten anys a la ciutat. per tant, l'arrelament a Lleida ha de ser un factor important i el civisme també. És el més just.

I la mesquita, on ha d'anar?

El PP ja no va votar la llei de centres de culte a Parlament perquè no s'entén que els municipis hagin de reservar sòl per a temples. Cal més consens perquè la proposta actual del polígon no és de ningú més que d'un alcalde que tira pel dret sense escoltar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Aragonès convocarà per al 10 de juny la constitució del Parlament

barcelona
política

El Consell de la República demana una “estratègia compartida” a l’independentisme

barcelona
estat espanyol

Milei apuja el to contra Sánchez

barcelona
Política

Illa ja no descarta a Junts ni al PP

barcelona
llengua

Sense terminis per avançar en l’oficialitat del català a Europa

barcelona

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona