La Diputació de Lleida no es posa d'acord sobre la Central Tèrmica de Mequinensa

El portaveu de Convergència i Unió, Salvador Bordes, ha criticat la inacció de la Generalitat davant el projecte, ja que segons la federació nacionalista «no es preocupa per la salut, el medi ambient, i els possibles problemes que pot provocar la central en zones agrícoles». CiU reclama un informe més contundent sobre l'impacte que pot ocasionar la instal·lació en terres catalanes.

A més, Salvador Bordes ha reclamat a la Diputació l'informe sobre el qual es van presentar les al·legacions de l'ens al projecte. El president, Jaume Gilabert, ha dit que l'informe es presentarà unitàriament a alcaldes i portaveus la setmana vinent. Gilabert ha lamentat que Convergència i Unió hagi actuat sense respectar la unitat pactada amb els alcaldes.

El grup socialista ha rebutjat la proposta perquè 'és contradictòria' i demana a la Generalitat accions executives 'que no pot dur a terme' sobre municipis aragonesos. ERC ha considerat que la Diputació ja ha fet tots els deures. En canvi, el PP si que hi ha donat suport, tot i que també ha dubtat del punt que demana a la Generalitat que assumeixi competències a l'Aragó que no té.

Demanen senyalitzar l'estany d'Ivars a l'A-2

A banda, el Ple ha aprovat per unanimitat demanar a Foment la senyalització de l'estany d'Ivars i Vilasana, al Pla d'Urgell, als accessos des de l'autovia A-2. Ha estat arran d'una moció del Partit Popular que han consensuat tots els grups.

En concret s'instarà al Ministeri de Foment, titular de l'autovia, a instal·lar panells indicadors de la situació de l'Estany d'Ivars i Vila-sana en la proximitat de la sortida 489 -Golmés-Vila-sana- i les sortides 495-496 -Bellpuig-Ivars d'Urgell-, en ambdós sentits de la marxa.

No hi ha hagut tant quòrum en l'aprovació de les modificacions de crèdit del pressupost d'enguany, que Convergència i Unió no ha acceptat en considerar «exagerats, per una mala previsió en el pressupost.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA