Política

Òscar Aparicio

Cap de llista del PSC a la Bisbal d'Empordà

“Volem un equilibri en la hisenda municipal”

El cap de llista del PSC manté que les finances locals estan desequilibrades i que l'endeutament és superior al permès per la llei

Els socialistes no pactaran amb cap grup que no coincideixi amb ells pel que fa a les crítiques sobre la situació econòmica de l'Ajuntament

Veterà
Aparicio s'estrena com a cap de llista, seguint els passos de Ramon Romaguera, però ja té l'experiència de 12 anys a l'Ajuntament. Primer va ser regidor de Règim Intern, Seguretat Ciutadana, Cultura i Serveis Socials en diferents mandats de Romaguera, i ara fa quatre anys que és a l'oposició.

El candidat del PSC a la Bisbal afronta aquestes eleccions amb l'experiència de 12 anys a l'Ajuntament, vuit dels quals en l'equip de govern.

Quins objectius es planteja el seu grup en aquesta ocasió?

L'objectiu és governar i retornar l'equilibri a la hisenda municipal, per poder afrontar les inversions necessàries dels equipaments que estan en curs i dels nous que fan falta.

Quins equipaments necessita la Bisbal en aquests moments?

Doncs necessita el nou pavelló d'esports, que hauria de ser a la nova zona escolar; la segona llar d'infants, perquè la primera ha quedat petita, i l'ampliació del geriàtric municipal, entre altres.

I en matèria d'integració?

Cal començar de zero, perquè en quatre anys no s'ha fet res. Hi havia un pla d'immigració, però no s'ha desenvolupat mai, i s'ha perdut el diàleg amb la mesquita, que agrupa els immigrants. L'Ajuntament ha de recuperar aquestes relacions, perquè poden servir per vincular les necessitats i deures del col·lectiu. A més, cal insistir en zones concretes, com ara el Mas Quinto o el barri de Sant Francesc, recuperant zones comunes i construint un centre cívic, al sud de la ciutat.

El seu equip està obert a possibles pactes a l'Ajuntament?

Estem oberts a parlar, però hi ha d'haver certa entesa en els programes electorals i en la manera de resoldre la situació econòmica. I això descarta ERC, és clar.

Vostès es queixen molt de les finances locals. En què concreten les seves crítiques?

Des del PSC hem advertit reiteradament en aquest mandat de la preocupant situació de la hisenda municipal, en el sentit que hi ha un increment de les despeses corrents, cosa que provoca una tendència de disminució de l'estalvi pressupostari net. Les despeses corrents han augmentat molt aquests darrers anys; de fet, han passat dels 6,5 milions d'euros l'any 2006 a 9,1 el 2010, mentre que els ingressos de l'Ajuntament han quedat pràcticament estables, de 9,9 milions el 2006 a 10,6 el 2010. La conseqüència ha estat que les obres municipals s'han hagut de finançar en un alt percentatge amb endeutament, que, a llarg termini, ha passat de 3,1 milions l'any 2006 a prop de 9,7 a finals de 2010, cosa que suposa un percentatge superior al 90%, quan, per aquest 2011, el límit màxim legal està fixat en un 75%. A hores d'ara no hi ha possibilitat d'endeutar-se més ni d'acabar obres que en aquests moments no tenen finançament vinculat.

I què proposa fer el PSC per solucionar aquest problema que planteja?

L'actual equip de govern, per equilibrar el pressupost municipal en haver augmentat la despesa corrent i davant la davallada de l'impost sobre la construcció, ha hagut de recórrer a un augment de l'IBI per sobre de l'IPC i a un augment de les multes. Creiem que incrementar la pressió fiscal als ciutadans no és just, i més quan bona part de l'increment de la despesa corrent s'esdevé per l'augment desmesurat de la plantilla de personal, sense que això s'hagi traslladat en un increment perceptible en els serveis que ens ofereixen. La nostra proposta és un control ferm de la despesa corrent. Implementarem mesures d'estalvi energètic, farem una reestructuració de l'organigrama municipal, adaptant la plantilla de personal de cada àrea a la necessitat real del servei, amb el compromís que no farem externs ni reduirem els serveis essencials com ara la llar d'infants, la recollida selectiva d'escombraries, la brigada municipal, el pavelló d'esports o l'hospital geriàtric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA