Política

Núria Marín

Alcaldable del PSC a l'Hospitalet

“El moment és difícil i no repetirem els 17 regidors”

La candidata socialista no confia aconseguir els 17 regidors que té ara el PSC, tot i que espera que els vots li donin una majoria còmoda

ICV-EUiA es perfila com a aliat natural, mentre que Marín descarta qualsevol acord amb el PP

La promoció de l'economia i l'ajut als aturats, principals eixos de la campanya socialista

Núria Marín es presenta per primer cop com a candidata socialista a les eleccions municipals. És alcaldessa des del 2008, quan va substituir Celestino Corbacho. Regidora des del 1995 i vinculada sempre a la gestió de la hisenda municipal, fa bandera de la reactivació econòmica i l'ajut a les persones per sortir de la crisi.
Per evidències ideològiques és
molt difícil un acord de govern amb
el Partit Popular

Quines perspectives electorals té el PSC? Creu que es mantindran els 17 regidors que té ara?

Els 17 regidors? No.

Per la davallada general que viu el PSC?

A les eleccions municipals la gent valora molt la feina que s'ha fet i la persona. Sé que el moment és difícil en general i en política, i això possiblement farà que no obtinguem el mateix nombre de regidors actuals. També és cert que en les eleccions anteriors vam tenir un magnífic resultat. Però sóc optimista, i espero que la ciutadania ens doni una majoria per continuar governant la ciutat en un moment difícil que requereix majories sòlides [la majoria absoluta està en 14 regidors].

El relleu de Corbacho es pot entendre com a renovació i atracció de més votants o al contrari?

Ja fa tres anys que sóc alcaldessa; crec que ha estat el temps suficient perquè la gent em pugui valorar per mi mateixa i sàpiga quin ha estat el treball que s'ha realitzat en aquests tres anys.

No ha estat necessari des del punt de vista numèric, però heu governat amb ICV-EUiA des del 1999. Revalidareu aquest pacte, amb més motiu si no obteniu majoria absoluta?

Revalidar o no aquest pacte depèn de totes les parts. Jo em sento satisfeta de la tasca que hem realitzat conjuntament. En tot cas depèn també de la seva visió i voluntat. No estic tancada a repetir el pacte.

Tot i les discrepàncies que hi ha hagut amb temes com ara la immigració i Cal Trabal?

Si estiguéssim al 100% d'acord pertanyeríem a la mateixa formació política. Després de les eleccions haurem de parlar de quins són els aspectes fonamentals i veure en quins punts hi ha discrepàncies. Si poden ser superades per la immensa majoria d'acords segurament renovarem aquest pacte.

Hi ha cap partit amb qui d'entrada descarta pactar?

Per evidències ideològiques, és molt difícil que arribem a un acord amb el Partit Popular.

Les arques municipals han tingut anys de superàvit, però el 2010 es va tancar amb dèficit. Això podria comprometre futures inversions i serveis?

El finançament local és una assignatura pendent en general. A l'Hospitalet hem fet una bona tasca des del punt de vista econòmic, i això ens ha permès afrontar aquest moment de crisi amb uns estalvis que ens han permès reforçar les polítiques socials. Evidentment, si la crisi no acaba començarem a tenir problemes com totes les administracions. Ha arribat el moment de ser més eficaços des del punt de vista econòmic i intentar aprimar algunes estructures en benefici del servei.

Quines són les fórmules del PSC per sortir de la crisi?

Fomentar l'arribada de l'activitat econòmica a la plaça Europa i el districte econòmic, així com el desenvolupament del Biopol. I ajudar els afectats per la crisi reforçant la formació i els ajuts a les famílies.

El desenvolupament del Biopol està supeditat a actuacions d'altres administracions, com ara el soterrament de les vies i la reforma de la Granvia.

Tenim la sort de no haver d'esperar tota la transformació urbanística per tirar endavant el projecte. Tal com està ara el territori estem desenvolupant projectes per facilitar l'arribada d'empreses com Ferrer. Pel que fa al soterrament de les vies, estem treballant amb Foment i la Generalitat per trobar el finançament per abordar-ho. Crec que en un període raonable tindrem resposta a si és possible el finançament públic i privat o si hem d'anar al finançament del ministeri a través de crèdit.

El PSC ha proposat mesures controvertides per acabar amb l'incivisme dels immigrats. Tem que cap partit xenòfob faci campanya amb la immigració?

Estic convençuda que els partits xenòfobs faran demagògia, però els ciutadans són molt conscients que s'ha de parlar de drets i deures. Crec que estem fent una bona feina i estem impulsant que la convivència sigui la millor possible. No anem contra cap col·lectiu, volem que tothom respecti les normes que entre tots ens hem posat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA