Política

Juan Carlos del Río

Alcaldable del PP a l'Hospitalet

“Em veig capaç de posar fi a la majoria del PSC”

El Partit Popular té ara cinc regidors i aspira a obtenir l'alcaldia governant amb pactes que exclourien el PSC

La reactivació de l'activitat econòmica i la seguretat ciutadana són les principals preocupacions dels populars

El PP voldria expulsar tots els ciutadans incívics, siguin immigrats o nadius

Juan Carlos del Río, de 47 anys, és un agent de la Guàrdia Urbana en excedència des que el 1999 va ser escollit regidor del PP. Portaveu des de fa dos mandats, s'ha destacat pel fet de criticar la despesa municipal dels socialistes i la inseguretat. Ha creat polèmica amb les propostes per restringir drets als immigrats incívics.
Tant de bo pogués fer fora els incívics, siguin catalans o de l'Equador

Juan Carlos del Río és regidor del PP a l'Hospitalet des del 1999, i des del 2003 ha estat alcaldable per aquest partit. Enguany repeteix, amb la voluntat d'incrementar els cinc regidors que tenen els populars i posar fi a la majoria del PSC, que en té disset.

Com afronta les properes eleccions?

Jo sempre surto a guanyar, no em resigno a perdre aquestes eleccions. La força que ens dóna la marca Partit Popular en el conjunt d'Espanya es veurà a l'Hospitalet, i també la davallada que ha viscut el PSC. A l'Hospitalet som la segona força política, i aquí el canvi és el PP. Les nostres expectatives són màximes, volem guanyar. Home, la majoria absoluta és complicada [el PP hauria d'aconseguir catorze regidors] i hauríem de governar amb pactes. Però mai amb el PSC. Qui voti el PP té la garantia absoluta del canvi. Qui voti CiU no la té, perquè no s'ha definit.

Es veu capaç de posar fi a la majoria absoluta del PSC?

I tant, ho tinc claríssim. Crec que els ciutadans de l'Hospitalet estan cansats del PSC i això passarà factura. I seria bo que la gent veiés com governen altres partits. Demano que se'm doni l'oportunitat de governar, i si ho faig malament que no em votin al cap de quatre anys.

El fet que Núria Marín es presenti per primer cop com a candidata del PSC els afavorirà?

És que Núria Marín com a gestora és un desastre. El 2004 era presidenta de la societat municipal L'H 2010 i la va deixar en fallida. Marín va agafar aquest Ajuntament amb 27 milions d'euros de positiu i en dos anys el deixa amb un dèficit de tres milions. Marín ens ha enfonsat, és el pitjor que pot passar a aquesta ciutat en matèria econòmica. Si entro com a alcalde el primer que faré serà encarregar una auditoria per veure com està l'Ajuntament i faré un pla d'austeritat per determinar on he de retallar: en alts càrrecs, en tinències d'alcaldia, en dinars i sopars a costa de l'Ajuntament. Estem parlant de molts diners que han d'anar a la creació de feina i a ajudar les famílies que ho necessiten.

Com valora el pacte entre el PSC i ICV-EUiA?

Com un desastre. El que no es pot fer és enganyar els ciutadans amb casos com el de l'habitatge: no es poden prometre 4.700 pisos de protecció oficial i fer-ne només 1.000. Jo no sé quants pisos podré fer, però faré tots els que pugui, però no mentiré amb una xifra. No es poden fer despeses supèrflues com ara dinars i viatges de luxe, i subvencions que van a fora sense controlar els resultats. Prefereixo gastar menys i gastar bé.

Què es prioritzarà en el programa electoral del PP?

La creació d'ocupació i la seguretat ciutadana. Cal saber quins delictes es cometen, coordinar els cossos policials i crear la figura d'agent de barri. Cal millorar l'entorn urbà, amb unes façanes netes i unes voreres amples i enjardinades. Vull que a pocs metres de cada llar hi hagi un petit entorn amb plantes i arbres, i no ciment i ferros. I per això cal canviar l'aparcament en superfície per l'aparcament subterrani. La neteja és també fonamental, així com la seguretat, tots dos aspectes que queden units pels agents cívics, que han de funcionar tot l'any, no només a l'estiu. I després hi ha la immigració, que s'ha de governar donant la benvinguda a tothom sempre que vingui de forma legal i ordenada i compleixi les obligacions legals de tothom. Si els donem dret a una sanitat i unes ajudes i després ens fan la vida impossible, doncs que se'n vagin. Tant de bo pogués fer fora els incívics, siguin catalans o de l'Equador.

No permetre'ls la renovació de la residència, com proposa, és un greuge comparatiu respecte dels incívics nadius.

Tant de bo els pogués fer fora, però els que són d'aquí me'ls he de menjar amb patates. El que faré amb ells serà amargar-los la vida fent-los fer treballs per a la comunitat.

Tanmateix, no està fent un discurs tan dur amb la immigració com el PP a Badalona. Tem que partits xenòfobs sí que facin aquest discurs més dur i aconsegueixin representació?

D'aquests partits no en parlo. Una ciutat s'ha de construir a partir del consens i la racionalitat. Jo puc parlar amb qualsevol partit però no amb aquests, que volen destrossar l'Hospitalet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a ucraïna

Atac mortal rus contra un supermercat a Khàrkiv

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA
regne Unit

Corbyn es presentarà com a independent en els comicis britànics de juliol

barcelona