Política

Albert Piñeira

Cap de llista de CiU a Puigcerdà

“Després de vint anys toca un canvi”

Convergència a Puigcerdà diu que el partit de govern està desunit i que no es preocupa pel poble

El deute municipal els inquieta

ENTREGAT.
Albert Piñeira va néixer a Puigcerdà fa 30 anys. Ha entregat la seva vida a la política: es va formar a la JNC i ha seguit militant a CDC. És llicenciat en ciències polítiques i de l'administració i en ciències del treball. Des del 2004 és el president local de CDC. Aquest és el primer cop que encapçala la llista convergent.

Convergència i Unió és la segona força a Puigcerdà al darrere d'ERC que es presenta a aquestes eleccions amb el nom d'Endavant Cerdanya. El candidat convergent, que ho és per primer cop tot i que des del 2007 és regidor, està convençut que a Puigcerdà volen un canvi i ell diu que el representa.

Quina és la seva expectativa?

Després de vint anys de governs d'Esquerra toca un canvi, i només el podem liderar nosaltres. Aquest cop serem capaços d'assolir l'alcaldia perquè hi ha molta gent que ho desitja, sobretot ara que també CiU governa la Generalitat.

Fins a quin punt la política de retallades a la Generalitat pot afectar-lo negativament, però?

CiU ha hagut de gestionar una situació heretada amb austeritat, prudència, transparència i eficiència. Cap govern aplica mesures d'austeritat per gust. Seria positiu per a Puigcerdà que hi hagués un govern de mateix signe polític a l'Ajuntament i a la Generalitat perquè hem de fer moltes coses junts.

Com valora la creació d'Endavant Cerdanya?

El govern de Puigcerdà s'ha passat més temps preocupat per veure amb quines sigles es presentava que no pas per les coses que preocupen la ciutadania. Els veig més desunits que abans.

Es veu arribant a un acord amb el PSC per desbancar-los?

Som un partit que sempre ha tingut una voluntat conciliadora. El màxim nombre de grups possibles han de treballar pel poble.

S'han mostrat molt preocupats per les finances municipals.

La situació econòmica de l'Ajuntament és preocupant. L'Ajuntament de Puigcerdà està especialment malament perquè ha exhaurit la seva capacitat d'endeutament i té un munt de factures per pagar. S'haurà de fer una gestió seriosa per recuperar la capacitat inversora i pagar a temps els proveïdors, cosa que ara no es fa. I això s'ha de fer sense apujar impostos.

Van reivindicar com a proposta pròpia el fet de tornar el sou als treballadors municipals.

Així va ser, tot i que ens ho van rebutjar inicialment. Sempre vam dir que els empleats municipals no tenien cap culpa de l'endeutament municipal.

Estan preocupats pel futur de l'hospital transfronterer?

No, perquè el finançament està garantit. La Generalitat ja ha posat el 60% que havia d'aportar, la resta de diners vénen de França i d'Europa, tot i que arriben amb retard. Ara bé, ens agradaria que l'ambulatori es quedés al centre de la vila, sobretot perquè atén la gent gran.

L'equip de govern ha gestionat bé l'actual hospital?

Hi va haver un informe preocupant de la Sindicatura de Comptes. Alguna cosa es deu haver fet malament, doncs.

Quin és el repte de futur per a aquest mandat?

Mobilitat i aparcaments n'és un. Volem que Puigcerdà esdevingui capital de l'oci, l'esport i la natura, i que hi hagi més promoció turística i comercial. Cal treballar molt en els barris de l'Estació i la Baronia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.