Política

Tortosa

El PP es rearma per recuperar pes a Tortosa

El Partit Popular, sota la influència de la família Fabra, era la segona força a l'Ajuntament els anys vuitanta i noranta

Aquesta dècada, els pactes polítics i el transvasament de l'Ebre han ensorrat els conservadors

L'independent Javier Dalmau, director de l'oficina d'Hisenda, és el cap de la llista d'un Partit Popular (PP) que busca recuperar pes polític a Tortosa. Dalmau, expresident de l'associació de veïns de la Simpàtica, admet amb sinceritat que ja estarien “contents” amb dos regidors. El PP ha fet una llista renovada, en què destaquen el director mèdic de la clínica Terres de l'Ebre, Adolfo Criado (2); la comerciant Cinta Barberà (4); el jove Jaume Solé (6), i el president local del partit, l'empresari Pau Fernández (3), que també serà el candidat del PP a l'EMD de Jesús.

Des del 1983 fins al 1999, el PP (abans Alianza Popular) va ser la segona força a l'Ajuntament. Des del 1987, amb sis regidors. El 1999, els sis regidors del PP –encapçalats per Josep Maria Franquet– van decantar la balança en favor de Joan Sabaté, ja que la llista PSC-Iniciativa d'Esquerres havia empatat a set regidors amb CiU. Això va estroncar l'alcaldia del convergent Marià Curto. Però l'estada del PP en el primer govern de Sabaté només va durar fins al maig del 2001. Joaquim Fabra ja s'havia imposat com a portaveu, i la polèmica del transvasament de l'Ebre va provocar que Franquet i tres regidors més marxessen al grup mixt. Només Fabra i el desaparegut Carlos Curto es van quedar al PP, i en les municipals del 2003 van repetir com a únics regidors populars.

En els comicis del 2007, el PP va tocar fons, ja que el seu candidat, Antonio Faura, va ser l'únic regidor. El PP havia perdut més de 3.250 vots des del 1995, quan s'havia produït el seu sostre electoral, amb 4.117 vots. De fet, al PP de Tortosa creuen que una part dels 5.901 vots que Ferran Bel (CiU) va aconseguir fa quatre anys són “prestats”, i que ara es poden recuperar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Tortosa aprova els projectes per fer dues llars d’infants municipals

Tortosa

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot