Política

La majoria absoluta, complicada

S'hi presenten CiU, que manté el mateix alcaldable, i dues llistes independents, una de les quals és de progrés municipal

Per quarta vegada consecutiva CiU presenta de cap de llista Joan Casas. Per als pròxims quatre anys ell i el seu equip es proposen sobretot la posada en marxa del centre de serveis per a la gent gran, en el marc d'un nou impuls a les polítiques socials. Una altra prioritat serà atraure empreses cap al polígon industrial. Per mirar de fer un canvi en el govern municipal es presenta Independents Sant Feliu de Pallerols Opció Municipal, ISOM-PM, una llista hereva de la socialista de fa quatre anys. L'alcaldable és Àngels Armengou, a qui acompanya en el número dos Sònia Quílez, l'alcaldable del PSC del 2007. La creació d'un centre cultural i de lleure a Ca les Hermanes i fomentar la participació ciutadana són alguns dels punts del seu programa. La tercera opció és la llista independent Units per Sant Feliu. L'encapçala Lluís Pous. En el programa han inclòs la construcció d'una piscina pública –en principi, coberta– que es projectaria i es gestionaria conjuntament amb el municipi veí de les Planes. Una altra proposta d'envergadura és la creació d'un viver d'empreses per ajudar els emprenedors locals.

LES CLAUS
Majories.
Després de dos mandats consecutius en què s'havien presentat només dues llistes, a Sant Feliu de Pallerols els electors disposaran de tres opcions per triar. De retruc, la possibilitat que algú governi amb majoria absoluta es fa més remota.
Repartiment.
En teoria, la irrupció de la llista d'Units per Sant Feliu hauria de preocupar més a CiU que no a ISOM-PM, si tenim en compte el perfil dels impulsors de la nova llista independent. Sobre el paper, el vot de les esquerres sembla predestinat a la candidatura inspirada pels socialistes.
Joan Casas
CiU
Militant d'UDC, és alcalde des de fa dotze anys. Diu que si en aquest mandat es pot estrenar el centre per a la gent gran ja no es tornarà a presentar.
Àngels Armengou
ISOM - PM
És mestra i no milita en cap partit. Afirma que ella i el seu equip es presenten amb il·lusió i amb la voluntat d'omplir un buit en l'oferta electoral de Sant Feliu.
Lluís Pous
Units per Sant Feliu
No compta amb experiència política. El segueixen a la llista Ferran Prat, Enric Colom, Jaume Vallbona, Carolina Jaramillo, Joan Oliveras i Artur Colomer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.