Política

Antoni Trincheria

Cap de llista d'AM-AM a Maçanet de la Selva

“Ens cal un govern amb estabilitat”

El candidat d'AM aposta per un govern que faci confiança al poble i descarta pactar si el seu grup no té prou força en l'acord

Posicionat
La llista d'Acord per Maçanet té ara quatre regidors. Va ser en el govern un temps i, fins i tot, a Trincheria li hauria tocat ser alcalde en la segona meitat del mandat si no s'hagués trencat el pacte amb el PSC. AM va ser la segona llista més votada el 2007.

Els d'Acord per Maçanet (AM), llista vinculada a ERC, no van tenir una bona experiència en l'últim mandat. Van pactar govern amb el PSC, però l'experiment es va trencar. El cap de llista, Antoni Trincheria, afronta ara les eleccions amb una llista força renovada.

Quina previsió real fa sobre
els resultats, tenint en compte com ha anat tot fins ara?

Estic convençut que no tan sols millorarem, sinó que tindrem una sorpresa molt positiva. És clar que, a última hora, tot dependrà de la implicació del màxim de persones en el projecte.

Creu que la trencadissa
del pacte els pot afectar?

Nosaltres no vam trencar cap pacte, ens en van fer fora. Llavors, vam considerar que no volíem arribar a acords amb ningú més, per permetre l'estabilitat del govern. El trencament del pacte devia respondre a consignes de partit, per assolir més protagonisme governant en solitari, i, malauradament, el poble n'ha sortit perjudicat.

Què necessita principalment el poble en el pròxim mandat?

Necessita estabilitat en el govern, reduir el deute i guanyar la confiança dels ciutadans cap a l'Ajuntament i cap al poble mateix.

Quines prioritats tenen?

Primer de tot, endreçar el desgavell de l'Ajuntament; els últims anys s'han fet polítiques només de cara a l'aparador i l'Ajuntament haurà d'assumir en un futur despeses de nous equipaments que el poble no havia demanat, com ara la zona esportiva del Mas Altaba i Can Falló, que va ser un error absolut, tot i que ara s'hauria de dotar d'algun contingut.

I en serveis al ciutadà?

Cal fer moltes coses, com ara una acció cívica per lluitar contra petits comportaments que fan mal a la vida diària del ciutadà, reintroduir la figura del sereno, crear serveis de mediació entre el poble i l'Ajuntament i, sobretot, fer manteniment. Les urbanitzacions i els camins de pagès, per exemple, estan fets un desastre, abandonats.

Estaria disposat a repetir pactes o a establir-ne de nous, si els resultats del 22 de maig permetessin un pacte majoritari?

Primer haurà de decidir el poble, que és sobirà, i si decideix, amb el vot, que calen pactes per governar, després n'haurem de parlar. I si cal pactar, es pactarà.

Se suposa que amb algunes condicions...

És clar, nosaltres només estarem en un govern en què tinguem una posició de força. Si no és així, ens quedarem a l'oposició. Els votants decidiran i jutjaran quan sigui l'hora de la veritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Junts es proposarà com la “veu” catalana a Europa

barcelona
política

Riba fa una crida a votar a les europees per no afavorir l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Set palestins morts i 12 ferits en una batuda israeliana a Jenin

barcelona
política

La Junta Electoral desestima el recurs de Junts per repetir el vot exterior del 12-M

barcelona
Estat Francès

Macron viatja a Nova Caledònia en una “missió” de diàleg

Barcelona
Estat espanyol

L'Audiencia Nacional anul·la la primera condemna a Villarejo

Barcelona
política

Marta Molina: “Sóc conscient que puc anar a la presó”

barcelona

El Suprem empara Puigdemont per parlar de "corbs togats"

madrid
Estat espanyol

El govern espanyol retira “definitivament” l’ambaixadora a l’Argentina

Barcelona