Política

Els partits mantenen les seues posicions als Serrans

El PP pot convertir-se en l'únic partit amb representació en algunes localitats

Els Serrans, comarca de l'interior, històricament oblidada i menyspreada pel seu escàs potencial demogràfic, són considerats pels analistes polítics com un territori conservador. Únicament durant un curt parèntesi de vint anys, entre el despertar de la democràcia i la dècada dels noranta, s'hi va viure una certa hegemonia progressista. Amb tot, en l'actualitat hi ha deu municipis governats pel PP, huit en mans del PSPV-PSOE i un ajuntament dirigit per un partit independent local.

Les perspectives indiquen que el pròxim 22 de maig no hi haurà grans canvis en el mapa polític de la comarca. El PP conservarà la majoria d'ajuntaments que controla, encara que hi ha un dubte raonable sobre la capacitat dels conservadors per a mantindre l'alcaldia de Bugarra i la Llosa del Bisbe, on les llistes socialistes presenten un perfil més atractiu. L'hegemonia de la dreta és aclaparadora en municipis com ara la Iessa, on es preveu que el PP torne a monopolitzar la corporació, com ja va ocórrer en les eleccions de 2007: cinc regidors de cinc possibles.

El mateix podria ocórrer a Toixa, on el PP va aconseguir 8 dels 9 regidors en joc. Es dóna la paradoxa que l'agrupació socialista de Toixa és una de les més nombroses de la comarca, però sembla que no disposa d'un cartell electoral amb suficient entitat com per a desbancar Francisco Javier Oltra.

Per la seua banda, Xelva planteja la incògnita de si els socialistes continuaran governant després del 22 de maig. En aquesta legislatura el PP s'ha mantingut en l'oposició, tot i ser-hi la força majoritària. Però un pacte entre el PSPV-PSOE i una llista independent va col·locar en l'alcaldia el socialista Joaquín Miguel Solaz en la segona part de la legislatura. Les opcions estan molt obertes ja que els independents no s'hi tornaran a presentar en aquesta ocasió.

També hi ha la incògnita del Villar, on actualment governa el PSPV-PSOE, en coalició amb Esquerra Unida. Segons els analistes, les llistes progressistes resulten més atractives que la presentada per la líder del PP local, on s'ha originat un autèntic cisma després que la direcció haja apartat de la primera línia política el que ara és el president de la Mancomunitat de la Serrania, José Vicente Requeni.

Finalment, a Alpont els socialistes podrien patir una derrota major que la que ja els va infligir el PP en 2007, on només van obtindre 2 regidors, enfront dels 5 de la dreta.

El color dels ajuntaments

E.C.

AJUNTAMENTS SOCIALISTES

Les Alcubles, Ares dels Oms, Benaixeve, Domenyo, Xestalgar, Titagües, El Villar, Xelva.

AJUNTAMENTS POPULARS

Alpont, Andilla, Bugarra, Calles, Figueroles de Domenyo, Llosa del Bisbe, Pedralba, Toixa, la Iessa Xulella

AJUNTAMENTS INDEPENDENTS

Sot de Xera



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric