Política

A la recerca de la tranquil·litat

El municipi ha viscut un mandat convuls, amb la marxa de l'alcalde Jordi Valls i el pas al grup no adscrit del regidor Albert Galí per desavinences dins de l'equip d'ERC

Sense cap mena de dubte, el principal objectiu del proper consistori és tenir un mandat més tranquil i oblidar les convulsions dels últims quatre anys, en especial a l'equip de govern d'ERC. Només mig any després de les eleccions va tenir lloc la sortida de l'alcaldia de Jordi Valls, a causa d'una moció de censura sorgida des dels republicans mateixos, que va convertir Meritxell Altisent en nova alcaldessa, malgrat haver anat de número 4 a la llista d'ERC. La tranquil·litat va durar fins a l'abril de l'any passat, quan un regidor d'ERC, Albert Galí, va renunciar a continuar a l'equip de govern. Aquesta marxa va comportar que a l'estiu el vot d'aquest exregidor de l'equip de govern acabés tombant l'aprovació del nou pla general. El cop d'efecte va tenir lloc aquesta setmana quan CiU i ERC van arribar al consens i van acabar aprovant el pla general.

Això sí, la convulsió a ERC ha comportat que Altisent i el seu equip no es presentessin ara amb les sigles dels republicans, però tot apunta que formarà una candidatura amb una llista independent. Per la seva banda, CiU espera treure profit de les batalles internes, poder accedir a l'alcaldia del municipi i desenvolupar el nou POUM, aprovat recentment.

LES CLAUS
Llistes.
ERC confirma que no presentarà llista després del convuls mandat; per tant, cal veure si l'actual alcaldessa acaba configurant una llista independent o deixa CiU sola en la contesa electoral.
Molts canvis.
Les batalles internes dins de l'equip de govern els últims quatre anys podrien passar factura a Altisent en les urnes.
Pla general.
Un dels punts positius és que gairebé ‘in extremis' els grups de CiU i ERC van aprovar el polèmic pla general. Es tracta d'una eina que ha de permetre desenvolupar diversos projectes al poble, el més important dels quals és treure d'aquí a quatre anys la fàbrica del centre del poble.
Lluites.
S'ha de veure si les lluites internes a ERC durant el mandat, amb una moció de censura que va suposar la marxa de l'alcalde Jordi Valls i la d'un regidor també republicà de l'equip de govern, passen factura electoral.
Meritxell Altisent
Llista independent
Està treballant per formalitzar una llista independent, ja que va descartar anar amb les sigles d'ERC. Seria el primer cop que es presentaria com a alcaldable; fa quatre anys anava de número 4.
Roser Estañol
CiU
Ha estat cap de l'oposició en aquest mandat i espera que les desavinences en l'equip de govern li permetin accedir a l'alcaldia. El consens amb el govern ha estat clau per aprovar el POUM.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA