Política

MARI CARMEN SÁEZ

CANDIDATA DEL PP A L'AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE GRAMENET

“Els ciutadans no han de pagar els errors del PSC”

L'alcaldable del PP a l'Ajuntament de Santa Coloma assegura que la ciutat necessita un canvi després de vint anys de governs socialistes

La cap de llista defensa la tasca que ha desenvolupat a l'oposició i es reivindica com a únic partit que ha plantat cara al PSC

Confia que els populars aconseguiran millorar els resultats

Per Mari Carmen Sáez aquestes seran les terceres eleccions municipals com a cap de llista del PP a l'Ajuntament de Santa Coloma. Nascuda a Albanchez (Almeria) fa 51 anys, és llicenciada en dret i té estudis de comerç. Està casada amb Luis Moreno, regidor també del PP a l'Ajuntament colomenc.
Santa Coloma
és el resultat
de les pèssimes polítiques dels governs d'esquerres

C

om afronta les eleccions?

Amb il·lusió i convençuda que podem millorar els resultats. Tot i així, no ens hem de confiar i hem de treballar fins a l'últim moment.

Està satisfeta amb la tasca feta a l'oposició?

Hem complert amb els nostres objectius, com són la funció de control i la presentació de propostes. El que passa és que el govern mai n'ha acceptat cap. Les ha rebutjat en els plens i les ha fet seves amb posterioritat, com l'ordenança de civisme.

El mandat ha estat marcat per la situació econòmica i, sobretot, pel cas Pretòria. Creu que el govern ha tancat bé aquesta crisi?

La senyora Parlon ha estat tinenta d'alcalde de Bartomeu Muñoz, ha defensat els seus projectes urbanístics i crec que és políticament responsable. No ha tingut la dignitat ni la valentia de donar explicacions als ciutadans ni d'assumir responsabilitats.

En què ha fallat?

No ha volgut fer una comissió d'investigació com vam demanar. Ha fet una comissió de seguiment que no serveix per a res. Només és una pantalla per evitar fer una investigació, que és, en realitat, el que demanen els ciutadans. No s'han fet les coses bé i els ciutadans no han de pagar els errors del PSC.

Com valora els canvis de l'estructura interna?

Si els tècnics duen a terme determinades actuacions és perquè els les han ordenat els polítics. Els tècnics només executen la feina. En el cas de Gramepark, un govern municipal que ha permès que hagi passat el que ha passat té tota la responsabilitat. Ha donat les instruccions a seguir.

En els consells d'administració de Gramepark hi havia una representació de tots els grups...

És cert.

El PP no se'n sent responsable?

El nostre representat sempre s'ha abstingut o ha votat en contra, perquè les decisions es prenien a porta tancada.

Això es va denunciar alguna vegada des del seu grup?
El 2005 ja vaig denunciar que la transparència a Gramepark era nul·la. Som l'únic grup que es va preocupar de fer propostes en aquest sentit.

Per què no han acceptat ser observadors a la junta de govern?

Perquè l'oferiment no es va fer en condicions. Dir-ho públicament en un ple no és suficient.

El rebuig és només per les formes?
Sí. Se'ns havia d'haver dit de quina manera hi participàvem. Si és per ser oient i no poder opinar, llegim les actes.

El cas Pretòria ha apropat l'oposició. Ho sent així?

És una reacció lògica en un moment determinat. Però, en certa manera, tant ICV-EUiA com CiU són responsables de l'actual Santa Coloma. Van ser al govern i aquest darrer mandat, no han fet oposició real.

Per què s'ha de votar el PP?

Perquè Santa Coloma necessita un canvi de política. Santa Coloma és el resultat de les pèssimes polítiques dels governs d'esquerra des de la recuperació de la democràcia.

Quines propostes té per a la ciutat?

Després de vint anys de govern socialista, és evident el deteriorament de la ciutat i els problemes que afecten els ciutadans. El PP proposa la millora de la neteja dels carrers –és important fer complir les ordenances–, l'augment dels agents de policia local, posar fi als pisos sobreocupats, la immigració il·legal i l'increment de places públiques de centre de dia. És una vergonya que en una ciutat amb 20.000 persones grans només hi hagi 25 places de centre de dia.

La seguretat és el cavall de batalla del PP...

Augmentar els recursos és fonamental. Tenim només quatre agents de policia més dels que teníem el 1999 quan vaig entrar com a regidora. Proposem un increment de les patrulles del cap de setmana, perquè només n'hi ha una o dues. I augmentar els efectius dels Mossos. També s'ha d'enllestir la comissaria i crear-ne una altra al Fondo.

Segons les dades, l'índex de delinqüència a Santa Coloma està per sota de la mitjana de Catalunya.
Els índex estan per sota perquè on estan situades les comissaries no s'atreveixen a anar-hi a fer la denúncia. Ha augmentat l'índex de victimització. La realitat és que hi ha inseguretat. Un altra cosa és que es donin dades segons convingui al govern municipal. No es tenen en compte les denúncies que no es posen.

Pel que fa a immigració, què proposa el seu grup?

La immigració és un tema important que s'ha de solucionar.Apostem per la igualtat de drets i la igualtat de deures. Proposem un pla de xoc contra els pisos sobreocupats i la posada a disposició de la Policía Nacional de les dades del padró per controlar la immigració irregular.

A què aspira el PP?

Com sempre, a l'alcaldia. Si no, a obtenir el millor resultat possible.

Quins pronòstics tenen?
Nosaltres no tenim enquestes, però les meves percepcions són bones.

Si el PSC no aconsegueix la majoria, negociaria per fer un front comú amb els altres partits per fer fora els socialistes?

Dependrà dels resultats, però el meu objectiu és l'alcaldia.

k

L'entrevista sencera es pot llegir a la nostra webJa m'agradaria que pogués quedar-se tothom, però els recursos són limitats. I la llei diu que per poder-te quedar a Espanya has de tenir papers en regla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Països Baixos

L’extrema dreta multiplica per set els resultats a les europees, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona