Política

Més sol que mai al govern

Joan Espona es presenta per cinquena vegada, però en aquesta ocasió sense cap altre contrincant, per la qual cosa revalidarà la majoria absoluta

Joan Espona és un dels alcaldes que se solen qualificar d'històrics. Es presenta per cinquena vegada, després d'haver governat setze anys amb majoria absoluta. Pel camí, s'hi van quedar, primer, ERC i, ara, la llista independent que té el suport del PSC. Espona té via lliure, doncs, per revalidar la majoria. En aquest mandat ha viscut un dur enfrontament amb alguns regidors del PSC, amb episodis com ara la proposta de sanció a la portaveu socialista, Dolors Vila, perquè va demanar visionar informació municipal acompanyada d'un assessor del seu partit. Al final, la sanció no va prosperar, però Vila va dimitir més endavant pel tracte rebut. El nou equip de Convergència i Unió que surti de les urnes haurà d'afrontar el difícil moment econòmic pel qual passen les arques de tots els ajuntaments i tindrà al davant la tasca d'impulsar definitivament la rehabilitació del nucli antic, si més no, de la part més degradada. A més, també haurà de parar especial atenció a la consolidació de les dues urbanitzacions noves del sector de Peracaula i el més proper al nucli de la Canya. És la zona de creixement del municipi i, a l'espai públic, hi ha un gran parc. D'altra banda, el govern municipal nou també haurà de consolidar la feina feta durant els últims anys en l'àmbit de la promoció turística i cultural. Tindrà a favor el nou parc del Molí Fondo, una mena d'espai fluvial de grans dimensions dedicat al lleure i que encara s'ha d'inaugurar. Aquest espai, juntament amb la ruta de les colades basàltiques i sobretot del centre d'interpretació del territori i oficina de turisme de l'Estada Juvinyà, han d'acabar de convertir Sant Joan les Fonts en un més dels referents turístics de la comarca de la Garrotxa. Sigui com vulgui, CiU tindrà quatre anys per estrènyer el contacte de l'Ajuntament amb les entitats, ja que no tindrà oposició.

LES CLAUS
El nucli antic.
És un espai molt degradat, sobretot el més proper al riu Fluvià al pas pel municipi i el del sector de sota del local polivalent. L'Ajuntament té un pla de rehabilitació de la zona molt ambiciós i, ara, serà el moment de tirar-lo endavant. No pot deixar passar més temps.
El Molí Fondo.
És sense cap mena de dubte un actiu per al futur immediat del sector turístic, que, ara, té un pes específic important en l'economia local.
Joan Espona
CiU
Té 63 anys i és empresari de la construcció. En fa setze que és alcalde. Presideix també el Consell Comarcal de la Garrotxa i copresideix el Consorci de l'Alta Garrotxa. Així mateix és conseller nacional de CDC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona