Política

NEUS LLOVERAS

CANDIDATA A L'ALCALDIA DE VILANOVA I LA GELTRÚ PER CIU

“Vilanova destacarà per l'activitat vinculada al mar”

“El gran suspens dels últims governs ha estat la promoció econòmica: les coses ja funcionaven gràcies a la construcció, i ara que ens ha caigut això veiem que no tenim res”

“És més negatiu fer un pacte estable, incoherent i contradictori com el del govern tripartit que governar en minoria i buscar el consens en tot allò que fem”

El perfil
Neus Lloveras té 48 anys, és diplomada en direcció financera a EADA i directora d'Administració i Finances de l'AKO Electromecànica. A més, és sòcia fundadora i patrona del Club Patí Vilanova. Encapçala per primer cop la candidatura de CiU, agafant el relleu de l'històric Esteve Orriols, del qual es declara“ continuadora”: “He agafat tot allò positiu de la seva manera de governar i hi he afegit la meva manera de fer. Ha estat un canvi generacional molt ben fet”.
No podem proposar grans obres faraòniques sense definir què som i què volem ser com a ciutat

Després de 12 anys a l'oposició, CiU espera tornar al govern de Vilanova i la Geltrú amb un equip renovat i encapçalat per primer cop per algú diferent de l'històric Esteve Orriols.

Quines són les bases del projecte de ciutat de CiU?

Hem de saber què és Vilanova i què vol ser. La ciutat fa molts anys que està desorientada i, ara que ha caigut la construcció, no tenim res. El gran repte que ha d'assumir qualsevol equip de govern és ressituar Vilanova i la Geltrú, observant i detectant possibilitats i fent accions per definir-la. Ara podríem anunciar obres faraòniques, però sense el fil conductor de la definició de ciutat no tenen sentit.

L'assignatura pendent és la seva promoció econòmica?

És el gran suspens dels últims anys. Les coses ja funcionaven gràcies a la construcció i ara veiem que no tenim res. Hem de conèixer molt bé la ciutat i detectar les seves oportunitats.

Apuntava fa alguns dies que una de les oportunitats és el mar.

Sí; tot el que té a veure amb la zona marina: el port, l'activitat nàutica, les empreses del sector, la UPC, els pescadors, els hotelers i restauradors... Creiem que tots aquests sectors es poden ajuntar per fer un projecte comú i ser un focus de riquesa molt important. Vilanova pot destacar per això, perquè són coses que només tenim nosaltres i no ens les poden copiar.

La ciutat té una de les taxes d'atur més elevades (16,9%). Què hi pot fer l'Ajuntament?

Hi pot fer molt, i ha de ser un dels grans objectius del nou mandat. L'Ajuntament no pot crear riquesa ni empreses, però sí que pot posar les condicions perquè això sigui possible, que és el que no s'ha fet fins ara.

Durant el mandat han acordat diversos projectes urbanístics amb el govern. Li agrada el model de creixement que hi ha?

Se'ns està escapant una mica de les mans. Cal fer una parada en l'urbanisme, veure quina és la situació, i redefinir la ciutat.

Vol dir revisar el pla general?

El document és molt genèric i es pot desenvolupar de mica en mica sense problema. L'Eixample Nord és un monstre (pel seu volum) i ens fa molta por que no sigui viable econòmicament com està previst ara: no podem posar únicament habitatge; ha de tenir una part d'activitat econòmica en el desenvolupament. I dins de l'urbanisme, ens preocupa molt la mobilitat i proposarem accions concretes per millorar-la, com ara nous vials.

Està d'acord que la ciutat s'ha equipat en aquest mandat?

Se li ha fet un rentat de cara, però els recursos es podrien haver aprofitar per fer equipaments necessaris: ens falta un equipament cultural de gran format i, sobretot, equipaments esportius. És una desgràcia que nanos de 7 i 8 anys s'entrenin a les 11 i 12 de la nit per falta de pistes. La cosa és urgent i l'únic que ha fet el govern és aparcar els pavellons de l'Arjau i Isaac Gàlvez.

Si hi ha un acord és sobre la necessitat del nou hospital. Tirarà endavant?

És necessari, i el govern municipal ha de ser molt actiu per exigir-lo a la Generalitat. Ho farem; serà la nostra prioritat.

Es veu en el proper govern?

Estem convençuts que ho farem. I no ens hem plantejat cap pacte; no és dolent governar en minoria perquè s'aconsegueix més consens. És pitjor fer un pacte estable, incoherent i contradictori, com ha passat amb el tripartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.