Política

Renovació parcial de CiU al Pla de l'Estany

En tres dels onze municipis de la comarca la federació ha canviat de cap de llista, i en un altre poble hi ha aquesta possibilitat

Amb la voluntat de millorar els resultats de fa quatre anys, ahir CiU del Pla de l'Estany va presentar els seus caps de llista als onze municipis de la comarca. La renovació –sovint generacional– es nota tant en els membres de les candidatures com en els alcaldables: són nous els de Fontcoberta (Lluís Freixa relleva Jaume Roura), Serinyà (Fina Pujolar ho serà en lloc de Josep Coll) i Cornellà del Terri (Salvador Coll substitueix Jaume Figueras). En tots aquests llocs CiU havia perdut les eleccions el 2007. Està pendent el cap de llista d'Esponellà (on governa ERC), on també podria produir-se un canvi. Repeteixen els que van triomfar en les darreres eleccions: Miquel Noguer, a Banyoles; Narcís Massanas, a Camós; Jordi Xargay, a Palol de Revardit; Xavier Quer, a Crespià, i Dolors Rovirola, a Vilademuls. També repeteix Josep Juscafresa a Porqueres, malgrat que va restar a l'oposició. D'altra banda, a Sant Miquel de Campmajor (on s'elegeix en llistes obertes), hi tornarà a figurar Isidre Batlle, juntament amb Marc Fàbrega, que en aquest mandat ha format part de l'equip de govern d'ERC. “Ha entrat gent jove, fem un altre cop llistes a tots els municipis i treballarem amb il·lusió”, va declarar el cap de CDC de la comarca, Jordi Xargay, abans del sopar de presentació dels candidats.

El cas de Banyoles

Ahir es van revelar més noms de la llista de la capital. Rere Miquel Noguer i Miquel Vilanova repetirà de número tres Lluís Costabella. En el número quatre hi ha canvis: Nani Ribas passa al número nou i deixa el seu lloc a Núria Palomeras, directora de l'escola Baldiri Reixac. En el cinquè, sisè, setè i vuitè lloc repeteixen Joana Vilà, Lluís Butinyà, Jordi Congost i Jordi Bosch Batlle, respectivament.

LA FRASE

Fem un altre cop llistes a tots els municipis i incorporem gent jove
Jordi Xargay
PRESIDENT DE CDC DEL PLA DE L'ESTANY

LA XIFRA

11
municipis
–tots els de la comarca– tindran un altre cop una candidatura de CiU. A Esponellà s'ha de concretar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona