Política

RAÜL MASSANELLA

CANDIDAT D'ALTERNATIVA PER LA GARROTXA A OLOT

“Cal dotar de cor els equipaments”

Ens conformem a mantenir el regidor que tenim

Ens preocupen els temes de serveis socials, educació i formació

COMPROMÈS.
Professor de professió, Massanella, de 44 anys, fa 7 anys que milita a AxG, però abans va presidir durant 8 anys Òmnium Cultural de la Garrotxa. És un fidel defensor de la independència de Catalunya, i per això va fundar fa 6 anys Estelada 2014, una entitat sobiranista que té l'objectiu de promoure el debat independentista des de tots els àmbits.

A principi d'any, Raül Massanella, aleshores portaveu del partit assembleari Alternativa per la Garrotxa (AxG), anunciava el trencament de la coalició amb ICV, després d'una aventura de vuit anys. Ara Massanella és el candidat del partit, que només presentarà llista a Olot, a causa del procés de reformulació i renovació d'idees i persones.

Quins són els motius que expliquen el trencament amb ICV?

El moment del trencament l'hem de situar al mes de juny, abans de les eleccions al Parlament. Veient l'èxit que havien tingut les consultes independentistes a Olot, ens plantegem obrir alternativa a un espectre més ampli de persones, sobretot de l'àmbit de l'esquerra independentista. No sé si Iniciativa no ho va entendre o el concepte d'independentisme és molt lluny dels seus paràmetres nacionals; la qüestió és que no ho va acceptar. Però vam decidir no comunicar-ho fins després de les eleccions al Parlament, per no perjudicar Iniciativa. No és un trencament ideològic ni tampoc és per temes personals o organitzatius. Crec que ICV ha de fer un replantejament del seu espai ideològic i si es vol quedar només amb l'espai federal tindrà problemes, perquè el país va cap a una altra direcció.

Creu que aquest gir independentista els podria restar expectatives amb vista a les municipals?

Penso que no, que precisament ens pot obrir les possibilitats a un electorat que fins ara només tenia una opció independentista, que era ERC (ara també tenim Solidaritat Catalana), però que és un electorat més sensible a temes socials i ecològics.

En definitiva, quins són els eixos de la seva campanya?

Els temes que més ens preocupen són aquells que van en la línia de gestionar el dia a dia de la ciutat. Al nostre programa electoral posem molt d'èmfasi en tots els temes socials, bàsicament de serveis socials, educació i formació. No acceptarem que l'Ajuntament d'Olot faci un gir neoliberal i vagi cap a les retallades, com sembla que alguns partits ja estan insinuant. Nosaltres apostem perquè l'Ajuntament d'Olot mantingui la dotació econòmica i les inversions previstes en serveis socials, educació i formació. Però això no s'ha de fer a qualsevol preu: defensem que cal una reorganització de l'Ajuntament d'Olot i per extensió del Consell Comarcal de la Garrotxa per optimitzar recursos humans, materials i econòmics. La tercera via és treballar perquè des del municipi puguem assolir la independència de Catalunya.

Quina anàlisi fa dels anys de suport al govern de Sacrest?

Hi hem estat dos anys i mig aproximadament, i ens han servit en primer lloc per aprendre a governar, a gestionar les parcel·les en què vam tenir capacitat de gestió, que en aquest cas van ser habitatge i participació, i per posar en pràctica les nostres propostes.

Com valora la gestió de Sacrest?

Olot s'ha dotat durant els 12 anys de govern socialista de grans equipaments, segurament necessaris, que han suposat grans inversions de diners, però que ara s'han de dotar de contingut social, de cor.

Què pot fer l'Ajuntament d'Olot per afrontar la crisi?

El primer que s'ha de fer és reorganitzar els serveis de l'Ajuntament i reduir costos. També cal reduir el nombre de retribucions i de dedicacions exclusives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona
Alemanya

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat