Política

ERC contra un fortí de CiU

Els convergents tornen a presentar el mateix candidat de les últimes cinc eleccions, mentre que els republicans proposen un nou alcaldable

Desplaçar CiU de l'alcaldia de Castellfollit ha estat fins ara una missió impossible. Per segon mandat consecutiu serà ERC qui es plantegi aquest repte, mentre que el PSC –que ara fa quatre anys no va aconseguir cap regidor– hi ha renunciat.

Els convergents tornaran a tenir de cap de llista Moisès Coromina, alcalde des que el 1989 va rellevar Joaquim Canadell. De la llista se sap que continuarà el nucli dur, però que s'hi incorporarà gent jove. Coromina apunta que aquest mandat ha estat dels més importants quant a inversions (destaca la reurbanització de la travessera urbana), però, en canvi, el període 2007-2011 probablement serà recordat perquè l'alcalde i la secretària hauran d'anar a judici, arran d'unes denúncies per suposades irregularitats en la construcció del nou ajuntament. “Estic segur que aquest tema no afectarà per res les eleccions”, afirma Coromina. Pel que fa a deures pendents, el candidat a la reelecció apunta la valoració de Castellfollit des dels punts de vista turístic i comercial i el desenvolupament de la zona residencial que hi ha entre les escoles i les Funoses.

D'altra banda, ERC es presenta per guanyar i fer un canvi tranquil de les maneres de fer del consistori, segons explica el seu alcaldable, Miquel Reverter. “La gent no ha de tenir por d'un canvi, nosaltres seguirem les coses que s'han fet bé i corregirem les que no han funcionat”, anuncia. Els temes socials per garantir el benestar de les persones, potenciar els arguments turístics del municipi i desencallar les obres del nou ajuntament són algunes de les seves línies programàtiques. Pel que fa al judici a l'alcalde, Reverter recorda que ERC sempre ha respectat la presumpció d'innocència dels encausats. “No volem que el tema divideixi el poble”, afirma.

Moisès Coromina
CiU
Fa 22 anys que és alcalde. Diu que és molt probable que aquest sigui l'últim cop que es presenti de cap de llista.
Miquel Reverter
ERC
És candidat a l'alcaldia per primer cop, però ja ha estat regidor durant aquest mandat.
LES CLAUS
El judici.
La denúncia contra l'alcalde i la secretària és una variable a tenir en compte en el sentit del vot. Els republicans fins ara han respectat la presumpció d'innocència del seu rival.
Més regidors.
Castellfollit recupera els nou regidors després que el 2007 es reduïssin a set a causa del descens del nombre d'empadronats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” del TPI

barcelona
política

Junts es proposarà com la “veu” catalana a Europa

barcelona