Política

KELO MARTÍ I BRULL

ALCALDABLE PER CIU A PALAMÓS

“Volem treballar pel nostre poble i per la seva gent”

Kelo Martí diu que es presenten amb un programa pragmàtic i actualitzat, perquè s'està parlant de municipalisme i no de polítiques generals

Aposta clarament per una mancomunitat de serveis amb els pobles veïns

Vol crear un parell d'hotels de cinc estrelles i infraestructures, per un turisme important i de qualitat

Implicat socialment
En els últims anys no ha estat a l'aparador públic, però en Kelo Martí sempre ha exercit com a persona implicada socialment amb el municipi palamosí. Ha estat jugador i entrenador del C.E. Palamós de bàsquet i president del C.F. Palamós; ha patrocinat, des del bàsquet, la dansa o el concert memorial Ricard Viladesau, entre altres. Tot plegat, sense deixar de banda el grup de teatre La Gespa. La seva col·laboració, individual o com a empresari, ha donat suport econòmic i/o col·laborat en tasques socials diverses, culturals, o fins i tot, que han servit per dinamitzar el poble.
Calen noves il·lusions amb experiència i professionalitat contrastada

Persona propera als esdeveniments de la vila de Palamós, en Kelo Martí ja té experiència en la política municipal, atès que va ser regidor d'Hisenda i Urbanisme del 1991 al 1994. Des de llavors, i sobretot aquests dos últims mandats, s'havia especulat que podia ser l'alcaldable per CiU. Vint anys després d'aquella experiència en la política municipal, i quan ha entrat al club dels seixanta, finalment, per aquestes eleccions del 2011, considera que ha arribat el moment d'encapçalar i liderar un projecte pel qual ha format un equip que hi està posant molta il·lusió i treball, segons explica.

Per què creu que li ha arribat el moment de ser alcaldable?

Possiblement perquè en aquesta ocasió la feina m'ho permet i, d'altra banda, la situació del panorama polític és diferent. I també, perquè hi ha hagut unes connotacions que he anat seguint en aquests últims anys que no m'han acabat d'agradar. Crec que l'equip socialista en concret, en aquests últims quatre anys ha perdut molt i, en conseqüència, aquest neguit el noto en la gent del poble.

Quina és la seva aportació?

A més dels meus coneixements i la meva experiència, juntament amb molta il·lusió i ganes de treballar pel poble i des de l'Ajuntament, orientar-lo de cara al futur. En aquests moments calen noves il·lusions amb experiència i professionalitat contrastada. Per això ens presentem amb un bon equip per portar-ho a terme.

Es decidirà l'alcaldia entre vostès i Teresa Ferrés?

Bé, és cert que sembla que no hi haurà majories absolutes. I en cas d'haver de pactar, nosaltres escoltarem tothom, deixarem obertes les portes a possibles acords, i sempre procurarem entendre'ns en les coses que ens uneixen amb la gent.

Quin és el seu programa?

El nostre programa serà pragmàtic i actualitzat. Estem parlant de municipalisme, no de polítiques generals. Per desgràcia, o per sort, els municipis no poden arreglar el món, són altres els qui han de fer-ho. Nosaltres hem de fer la nostra aportació als nostres conciutadans. Ens toca treballar pel nostre poble i per la seva gent, mirant de fer possible que hi hagi benestar no només econòmic, sinó social. No regatejarem cap política social. Al contrari, estarem a favor, precisament, dels més pobres i dels més necessitats. Impulsarem en la mesura que puguem, i jo personalment em quedaré amb l'àrea de promoció econòmica, d'una manera especial, perquè creiem que les polítiques socials a la gent més necessitada fa necessari que hi hagi ingressos. I si vénen ingressos, podrem abastir aquestes necessitats. Per tant, la política econòmica serà la primera, tal com està fent Artur Mas en aquests moments a la Generalitat, i que nosaltres continuarem fent a Palamós. No pot ser que Palamós, i ha sigut una mica de manca de sensibilitat, per qualsevol feina per petita que sigui hagi pogut beneficiar empreses de més lluny de les nostres fronteres territorials. Hem de treballar perquè tots plegats, els que vivim en un poble, puguem gaudir al màxim de les nostres necessitats.

I el turisme?

Primer de tot voldria dir que hem de començar a mancomunar serveis amb els nostres pobles veïns. De les coses ben treballades i elaborades en podem treure millor profit. Pel que fa al turisme, és una de les assignatures pendents que té Palamós. Cal anar a buscar el turisme que no sigui només de segona residència. Necessitem més, sense malbaratar i sense sacrificar el que ja tenim. Necessitem turisme important de qualitat i per això ens calen un parell d'hotels de cinc estrelles ubicats en un entorn natural conservat de manera ecològica. Ens calen infraestructures per atraure i acollir esdeveniments d'envergadura. Totes aquestes coses, lligades, poden funcionar. Hem de pensar que tenim la zona verda més important de la Costa Brava, després del Cap de Creus, Castell. Per això cal crear el parc de Castell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
índia

Modi lidera el recompte de vots de les eleccions a l’Índia, però per un estret marge

barcelona
política

Llach alerta d’una “desnacionalització” de Catalunya si governa Illa

barcelona
anàlisi

Espectacles de falta de legitimitat

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Joan Manel Cadenas
Cap de l’oposició de Sant Julià de Ramis (Junts)

“L’alcalde és molt llest, però falta política en majúscules”

Sant Julià de Ramis

Cinc anys de turbulències

Brussel·les

Ucraïna i l’horitzó europeu

Barcelona
Xavier Prats-Monné
Analista polític expert en la UE

“L’extrema dreta no està unida sobre Rússia”

Barcelona
POLÍTICA

L’alcalde de Sant Julià, disposat a ser el cap de llista d’ERC a Girona

girona / Sant julià de ramis
guerra a gaza

Biden li diu a Qatar que Israel està llest per a seguir amb la proposta de treva

barcelona