Política

Teresa Jordà

Alcaldessa de Ripoll i cap de llista d'ERC

“No hem d'aturar res per la crisi econòmica”

Assegura que el govern que forma amb el PSC ha completat el 85% d'un programa de govern “molt ambiciós”

Nega que el govern s'hagi endeutat més del compte i manté que amb els diners que s'han demanat s'han fet moltes més inversions que en vuit anys de governs convergents

DINÀMICA
Teresa Jordà (Ripoll, 1972), llicenciada en història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i alcaldessa de Ripoll des del 2003, és una persona extraordinàriament dinàmica. Explica amb vehemència l'obra de govern i defensa els seus arguments amb rotunditat. Queda demostrat que els líders que Ripoll dóna a ERC estan tallats pel mateix patró: empenta i paraules clares. Jordà és regidora des del 1999, quan va encapçalar per primera vegada les llistes de la formació independentista. L'alcaldessa actual ha estat integrant o col·laboradora de moltes entitats de la ciutat.
Hem après dels nostres errors i hem gestionat l'Ajuntament d'una manera molt eficient

Teresa Jordà fa vuit anys que és al capdavant del consistori de Ripoll, el primer mandat formant un pacte tripartit amb socialistes i Junts per Ripoll-Iniciativa, i en aquest segon mandat amb un acord en solitari amb el PSC (Iniciativa va perdre l'únic regidor que tenia). Malgrat que Convergència es va quedar a només 80 vots de la majoria absoluta ara fa quatre anys, l'alcaldessa actual no està preocupada pels aires que bufen a favor dels nacionalistes, i està convençuda que els seus conciutadans valoraran la feina feta al consistori.

Quin balanç fa dels vuit anys de govern amb el PSC?

Faig un bon balanç. A principi de mandat ens vam marcar un pacte programàtic que era extremadament ambiciós, però l'hem complert pràcticament en un 85%; això sense comptar les coses que s'han fet i que no estaven previstes. La relació amb els companys ha estat excel·lent. Hem après dels nostres errors i hem gestionat l'Ajuntament d'una manera molt eficient i hem estat capaços de trobar recursos arreu.

La preocupa el fet de poder anar a l'oposició si es manté l'onada convergent de les eleccions al Parlament?

Les dinàmiques de poble són diferents de les nacionals, es vota més la gestió directa i les persones amb qui el votant se sent més identificat. Hi ha hagut un important tsunami convergent a Catalunya –deu ser perquè ells han fet alguna cosa bé o els altres alguna de malament–, però no ho extrapolo als municipis.

Fa quatre anys CiU va acaronar la majoria absoluta.

Van guanyar les eleccions amb un resultat notable, però també és cert que la nostra gestió al capdavant del consistori havia tingut molt poc recorregut: en quatre anys no es veu la feina feta. Ara és diferent.

Governaria amb CiU, o les ferides encara estan obertes?

No sóc rancuniosa. Ripoll és al davant de tot. Qui més busqui els interessos de Ripoll segons els meus paràmetres i els del meu partit és amb qui governarem, si cal. Hi ha coses més difícils que altres, però.

La seva campanya porta per lema Ripoll batega; veu la ciutat molt viva?

És una ciutat que creix, on es fan coses, que es nodreix de nous equipaments que han de ser un referent si pot ser nacional. Hem fet molta feina de formigueta i aquests quatre anys que vénen, que seran molt difícils per a tothom, no ens aturaran, perquè tenim les millors eines per continuar bategant.

La crisi no alentirà el batec?

La crisi financera és molt important, per a les famílies i per als ajuntaments, que tenim un mal finançament crònic. La Generalitat ens deu molts diners i l'Estat ens ha reduït les aportacions, però hem de ser imaginatius, eficients i eficaços. No hem d'aturar res per la crisi.

Els darrers quatre anys han rebut una pluja de milions. El canvi de govern i l'agreujament dela crisi tancaran l'aixeta?

Hem trobat els diners quan els havíem de trobar i hem estat prou diligents per acabar totes les obres. Seguirem picant a totes les portes; que el govern no sigui el mateix que el de Ripoll no hi té res a veure.

L'oposició diu que estan al límit de l'endeutament.

No és cert. No estem en cap pla de sanejament. Ens hem endeutat com ho van fer ells. En vuit anys, CiU va demanar 6,5 milions en préstecs; nosaltres, vuit. Ells van executar deu milions en inversions; nosaltres, 25. Els números ho diuen tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El TSJC reactiva el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O

barcelona
Pròxim Orient

Eslovènia anuncia que també reconeixerà Palestina aviat

Barcelona
tribunals

Suspenen un altre judici a dos manifestants i a quatre agents per la llei d’amnistia

barcelona
Alemanya

Els ultres d'AfD veten les aparicions en públic del seu líder a les europees

barcelona
política

Els crítics d’ERC impulsaran una candidatura “de renovació”

barcelona
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a l’Estat espanyol, Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona