Política

JORDI RÀMIA

CANDIDAT DEL PSC A L'AJUNTAMENT DE MONTGAT

“Sense crisi, el geriàtric i la piscina serien una realitat”

“Feina” és la paraula més repetida per l'alcalde per referir-se a aquests quatre anys de govern

Destaca la riera Sant Jordi i la reforma de les Costes, mentre que lamenta la fallida de la residència geriàtrica i la indefinició a la façana marítima

Aprovaria repetir el tripartit actual d'esquerres però no tanca la porta a la ‘sociovergència'

És l'actual alcalde de Montgat i ha governat aquest mandat juntament amb ERC i ICV-EUiA. Jordi Ràmia Gisbert té 56 anys, està casat i té dos fills. Més enllà de la seva dedicació política, té una empresa de refrigeració comercial, industrial i d'aire condicionat. Aquesta és la tercera vegada que es presenta com a cap de llista del PSC per Montgat i per ara no pensa que pugui ser l'últim.
CiU s'ho va passar pipa quan es va suspendre el ple per l'afer de l'IBI. No va estar a l'altura

Com arriba a aquesta nova cita electoral?

Amb confiança i il·lusió. Ser l'alcalde del teu poble és un honor i una gran responsabilitat.

S'ha plantejat el seu comiat?

Vaig analitzar seriosament el fet de tornar a ser alcaldable, però ara ja només penso a treballar els propers quatre anys, i després ja es veurà. El dia que deixi de tenir il·lusió per venir, ho tindré clar. Però ara em veig amb més ganes que quan vaig entrar de poder ajudar el poble.

Com pot afectar la seva candidatura la marxa del regidor Joaquim Navarro?
No m'agrada particularitzar, però en Quim ha deixat empremta, per la quantitat i per la qualitat de la feina feta. És una pèrdua important, però havíem de respectar les seves peticions laborals fora del consistori. Ara bé, estic convençut que no el perdrem. Continuarà ajudant l'Ajuntament i si el PSC segueix en el govern, hi serà des d'una altra vessant que li requereixi menys temps.
Com valora l'entrada d'Ana Ropero, exregidora de CiU?
Ella fa anys que va manifestar la seva simpatia pel PSC. En un moment donat va acceptar l'oferta de CiU per treballar pel poble, fent-ho com a independent. I va marxar d'aquell mandat per discrepàncies profundes amb la línia política de CiU. És una persona de vàlua contrastada, que fa seus els problemes ciutadans i que intenta resoldre'ls. Li vaig oferir un lloc perquè és un actiu vàlid i capacitat.

De què està més satisfet en aquest mandat?

Estic molt orgullós de la feina feta, perquè hem millorat la vida de la gent des de molts vessants: urbanístic, socials, cultural, de seguretat… Pel que fa a projectes hem tirat endavant la riera Sant Jordi i la reforma del barri de les Costes i de Can Ciurana. També hem cobert la pista poliesportiva, fet que ha permès doblar-ne l'ús, hem rehabilitat la Torre de Guaita, hem creat un espai jove…

Què ha quedat per fer?

La residencia geriàtrica. És una assignatura pendent en què estem treballant, però que va fallar per causes alienes a l'Ajuntament. No hi renunciem, però ara la manca de finançament privat és un handicap.

S'oblida de la façana marítima i de la piscina…

En aquest temps hem treballat molt amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que és la propietària dels terrenys, per situar en aquest espai oferta lúdica, esportiva i terciària. Però aquest projecte no ha avançat per culpa de la conjuntura econòmica. Sense la crisi, la piscina i el geriàtric serien una realitat.

Creu, com diu ICV-EUiA, que el govern no ha sabut vendre prou la tasca realitzada?

Hi estic força d'acord. Sincerament, i ho vull dir, el d'aquests quatre anys ha estat un magnífic govern, perquè hem treballat moltíssim. I hem estat tan centrats a fer la feina que segurament no hem estat capaços de transmetre prou l'acció de govern. Aquest govern ha sabut fer i ara és el moment de fer saber.
Com valora el paper de l'oposició?

CiU ha prioritzat l'estratègia de partit per sobre de l'interès municipal. No ha estat una oposició responsable, perquè només ha volgut parlar de temes en què creien que podien posar-se una medalla. Han col·laborat en temes amables, però en altres temes transcendentals, de crisi per exemple, s'han guardat les opinions i les han discutit en el ple, no abans. No han col·laborat gens, per molt que diguin. Hi va haver un moment en què no van estar gens a l'altura com a partit majoritari a l'oposició…

Quan?

S'ho van passar pipa amb la suspensió del ple per la protesta contra l'augment de l'IBI. En el seu lloc, jo hauria agafat el micròfon i hauria exigit fer el ple, perquè hi ha prou espais i moments per fer les reivindicacions que toquin. Un ple s'ha de celebrar, no es pot suspendre.

Aposta per repetir el tripartit, com vol ICV-EUiA?

Em sento molt satisfet d'aquest govern. Per la feina feta i pel seu grau d'entesa, en el més essencial. Hem complert més del 90% de les promeses acordades en el pacte. Evidentment m'agradaria tenir la màxima confiança dels veïns, però és clar que prefereixo un govern d'esquerres.

Amb quin partit no pactaria?

En política municipal no tanco la porta a ningú. És qüestió de programes i de feina. El regidor del PP, per exemple, em mereix un gran respecte.

Quines condicions s'haurien de donar per a un govern ‘sociovergent'?

Com deia aquell, programa, programa, programa.

I què dirà el programa del PSC?

Primer, generar activitat econòmica sostenible i crear ocupació, seguint amb els cursos de formació, per exemple. En segon lloc, continuar garantint les polítiques socials. També caldrà seguir millorant l'eficiència de l'administració en els diferents tràmits i mantenir la seguretat, la cohesió i l'essència de poble de Montgat.

Quin objectiu electoral té?

No seré jo qui digui que tot està fet. S'haurà de fer una bona campanya i anar amb prudència i respecte. De confiança per rebre la majoria dels suports de la gent, no en falta, però.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de partits i entitats sobiranistes a Marta Molina, citada a declarar pel cas Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona
Alemanya

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat