Política

JOAN COLOMER

ALCALDABLE DE PLARAFORMA INDEPENDENT PER CALDES

“Treballem per la majoria absoluta”

“Veníem d'una situació de pactes mal fets, amb grans desacords entre els grups, que s'ha reconduït”

“Volem potenciar el turisme i per això plantegem un gran centre a Cal Ferrer de la Plaça”

Compromís caldenc
Joan Colomer es defineix com un caldenc de tota la vida. I, segons diu, la política és el pas lògic des dels moviments associatius. És professor titular a la UdG, ara a temps parcial, del departament d'enginyeria elèctrica, electrònica i automàtica.

Segons Joan Colomer, el treball des d'un equip independent li permet, a ell i al seu grup, treballar millor els interessos de Caldes de Malavella. La Plataforma Independent per Caldes (PIC), que tornarà a encapçalar, afirma que continuarà prioritzant temes importants per al municipi, com per exemple el medi ambient, la recuperació del patrimoni, la potenciació econòmica de Caldes, la biblioteca, la nova escola i el centre cívic, així com la millora i la recepció de les urbanitzacions que encara queden pendents, entre moltes altres prioritats.

Com valoraria aquest mandat que està a punt de finalitzar?

La veritat és que ha estat un mandat en el qual ha quedat clar que Caldes està canviant. I per bé. S'ha fet una part de la feina que és visible, com ara la recuperació del patrimoni amb les termes, Cal Ferrer de la Plaça i treballs importants d'urbanització, com ara l'avinguda Estació. També altres temes no visibles, com ara el canvi de tarannà a l'Ajuntament fomentant el consens.

D'on es venia?

D'una situació de pactes mal fets, amb grans desacords. Tres grups tots molestos entre ells. Una situació de bloqueig en què no s'aprovaven els pressupostos. Així es va acabar el mandat passat amb vuit a l'oposició i tres al govern. Al final la gent vol que els polítics que van al capdavant facin feina. Ara s'ha reconduït amb èxit. I això en el marc de la pitjor crisi econòmica que es recorda.

Governen amb comoditat?

Sí, tot i que estem amb una minoria de sis sobre tretze. De tota manera, la nostra aspiració és arribar a la majoria absoluta. La veritat és que el resultat que vàrem tenir com a independents, i que poca gent s'esperava, va ser molt bo.

Ara mateix, i a grans trets, quines són les prioritats?

Tenim projectes immediats, com ara acabar de tramitar el POUM, i el compromís és fer-ho ràpidament. També estem abocant molts esforços en la biblioteca municipal, que alguns grups ho posaven en dubte, però ja tenim una subvenció important i volem posar a licitació de manera immediata les obres. Tampoc deixarem de lluitar per la construcció de la nova escola i que el Departament d'Ensenyament compleixi els seus compromisos, així com el nou institut. També hi ha un tema pendent que no volem deixar de banda de cap de les maneres, que és el centre de dia. Serà una prioritat i seguirem amb les converses amb la Generalitat perquè es comprometi.

I pel que fa al seu gran patrimoni?

No aturar-nos. Volem potenciar el turisme i per això plantegem un centre a Cal Ferrer de la Plaça, que ja s'està rehabilitant, i que destinarem a punt de divulgació del patrimoni natural i patrimonial, com ara les termes romanes. En aquest sentit estem treballant per fer un centre d'interpretació del termalisme, que ens sembla que pot ser el fil conductor. No hem d'oblidar, però, el pla local de l'habitatge, pel qual volem aprofitar el patrimoni que pot destinar a l'Ajuntament. També la recuperació de la riera de Santa Maria, en el seu tram urbà, i una comissaria per a la policia local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Executiva d’ERC tot i que Junqueras s’oferís per liderar-la

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona