Política

PEP QUELART

CANDIDAT D'ERC A L'ALCALDIA DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS

“Busquem la millor opció per Vilafranca lliurement”

Quelart defensa que Vilafranca ha d'exercir de capital en tots els sentits i recuperar el lideratge que exercia com a centre de decisions en el passat

Torna al discurs de l'equidistància amb el PSC i CiU i, malgrat que no descarta formar part del govern, demana que sigui estable i que el seu paper sigui en benefici de la ciutat

El perfil
Té 41 anys. És advocat. Va assumir la candidatura d'ERC quan l'històric Ramon Xena va plegar i va arribar al consistori deixant dos regidors pel camí. Després d'aquella primera topada quan les coses encara anaven bé per a ERC en l'àmbit nacional, ara Quelart assumeix el risc novament, en moments de replegament. I ara no només s'ha de disputar els vots amb la CUP. En aquesta ocasió ERC també se les haurà de veure amb Solidaritat.
Si governem ha de ser perquè Vilafranca hi surti guanyant

Durant els últims anys s'han dirigit als veïns amb crítiques a les actuacions del govern i amb propostes noves sobre la política municipal a Vilafranca.

Quin és el model de ciutat pel qual aposta ERC?

Nosaltres volem que Vilafranca exerceixi com a capital del Penedès. Que sigui capital cultural, capital econòmica i comercial, capital esportiva i social.

Què vol dir capital social?

S'han d'impulsar programes que cohesionin la societat sense crear guetos. No pot ser que, amb la llei de barris, es llencin els diners i no es notin els canvis al barri. I la llengua ha de ser un camí cap a la integració.

Això és el que diu CiU.

Però quan el tripartit va arribar a la Generalitat, el 2003, tot el material d'alfabetització per a immigrants estava editat en castellà. Hem de tenir clar que la llengua comuna és el català.

Què és pot fer des de l'administració local per fer front a la crisi?

S'han començat a fer coses. Ens vam trobar que l'Ajuntament feia cursos de paletes quan la bombolla immobiliària ja havia esclatat. Ara ja s'han anat dirigint els cursos cap a tecnologies, energies renovables... que tenen una mica més de futur. La clau és demanar als empresaris què necessiten.

Sempre han defensat l'enoturisme com una sortida...

El turisme lligat al territori no es pot deslocalitzar. Tenim molt de recorregut per fer. Però això vol dir que hem de vetllar molt per conservar l'entorn.

Què li sembla el projecte de l'hotel de Mas Tinell?

Està bé que l'empresa privada vagi al davant de l'administració. Amb el que hem destinat a la compra de Sant Jaume ara hi haurà oferta turística al costat.

I l'alberg?

Vam demanar la inclusió de l'alberg a la xarxa nacional i es va aprovar, però el govern ho té aturat. No es posa en contacte amb la Generalitat per algun motiu inconfessable... Nosaltres volem que l'alberg faci d'alberg perquè això dins d'un projecte enoturístic és vital. El moviment es demostra caminant.

Què n'ha tret Vilafranca de la moció de censura?

No hi havia cap altra opció, o les que hi havia eren pitjors. Nosaltres vam facilitar una oportunitat perquè aquells que deien que en sabien més ho poguessin demostrar. Ara, una altra cosa és que no són tan diferents. Han aprovat dos pressupostos, que amb el PSC no s'haurien aprovat, però el del 2011 ha quedat sobre la taula. CiU ha dit que és per motius electorals, però el cert és que nosaltres al setembre ja vam donar-los el document amb les idees molt clares. Els incompliments del pressupost del 2009 i el 2010 els pesen.

Què hi ha del famós document que van pactar amb CiU i la CUP per donar suport a la moció de censura?

Dels vuit punts que vam exigir se n'han complert tres.

Què és el que ha quedat sense resposta?

El més important és la biblioteca comarcal, el segon CAP i l'impuls a la vegueria Penedès.

CiU no ha dit que no vulgui fer la biblioteca...

No han fet cap proposta de lloc. Diuen que el PUOSC dóna fins al 2012 però encara no saben ni on la volen fer. Nosaltres sí que hem fet una proposta. Tant CiU com el PSC tenen hipoteques. El PSC fa una proposta perquè l'Espirall tingui una sala d'estudi i en diu biblioteca. Estan enganyant els veïns igual que amb el projecte del mercat de la Pelegrina. Nosaltres no tenim hipoteques ni vicis. Busquem lliurement la millor opció per Vilafranca.

Estan disposats a participar en un pacte de govern?

Sí, amb qui estigui disposat a tirar endavant el nostre projecte.

CiU els va oferir entrar al govern ara i no ho van acceptar.

CiU ens va oferir la regidoria que volguéssim en un govern que no garantia l'estabilitat. El PSC ja ens havia ofert coses més interessants que CiU i tampoc no ho vam acceptar. Si governem ha de ser perquè Vilafranca hi surti guanyant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de partits i entitats sobiranistes a Marta Molina, citada a declarar pel cas Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona
Alemanya

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat