Política

El tripartit contra CiU

La capital del Solsonès ha tingut els darrers quatre anys un govern tripartit. CiU vol recuperar la seva hegemonia a la ciutat en què havia governat ininterrompudament

El govern tripartit de Solsona el formen ERC, el Comú de Solsona i el PSC. Fa quatre anys aquestes forces van arribar a un acord de govern per fer fora els convergents de l'Ajuntament de Solsona, on havien governat de manera ininterrompuda des de la recuperació de la democràcia. Els socis del tripartit valoren molt positivament l'experiència de govern. El PSC i el Comú no amaguen el seu desig de poder reeditar aquest pacte que els tres partits valoren de manera molt positiva. Consideren que han endreçat la ciutat, que han posat ordre a un Ajuntament que estava poc modernitzat i asseguren que el govern ha tingut “més sentit social”. L'actual alcalde, el republicà David Rodríguez, es mostra més prudent a l'hora de donar per fet el govern tripartit si l'endemà de les eleccions les forces d'esquerres sumen. “Esperem ser la força més votada el 22 de maig que ve i llavors ja decidirem”, assegura Rodríguez. “El més urgent és treure la ciutat de la crisi i generar llocs de treball”. En canvi, CiU, que presenta un candidat nou, acusa el govern de ser una còpia del govern tripartit i de ser un desori. Els convergents volen recuperar la capital del Solsonès després d'haver estat quatre anys a l'oposició.

LES CLAUS
Crisi econòmica.
La ciutat ha viscut les conseqüències de la davallada econòmica. L'actual govern vol impulsar els polígons existents i vincular les empreses amb el territori.
Centre històric.
Durant aquest mandat, Solsona ha vist com la llei de barris permetia fer un rentat de cara al centre històric.
Govern unitari.
Les tres forces que formen el govern han fet gala d'una gran unitat i no han mostrat esquerdes durant el mandat.
Mort de l'alcalde.
Un dels moments més durs del mandat va ser la mort de l'alcalde, Xavier Jounou, el gener del 2010.
Esteve Algué
CiU
És la primera vegada que es presenta. Vol recuperar l'alcaldia per a CiU, després de 4 anys
David Rodríguez
ERC
És l'alcalde des del gener del 2010. És el primer cop que és el cap de llista
Jordi Fraxanet
El Comú
Fraxanet vol augmentar la representació i poder reeditar el govern
Josep Caelles
PSC
Josep Caelles vol millorar els resultats dels socialistes a la capital del Solsonès


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.