Política

Puigcercós reclama el corredor ferroviari ripollès

Anima els alcaldables d'ERC a la comarca a ser actius per aconseguir-ho

Recorda que el planter del partit és als ajuntaments i promet ajuda i comprensió als nous regidors electes

El president d'ERC, Joan Puigcercós, va fer una crida a les institucions locals del Ripollès a no oblidar “el nostre corredor” en referència a la línia ferroviària Barcelona-Puigcerdà i a posar-lo al costat de la reivindicació del corredor mediterrani. I va recomanar als sis caps de llista que ahir va beneir a la Lira de Ripoll a prendre la iniciativa per aconseguir-ho. “La política o la fas o te la fan”, va sentenciar el líder d'ERC, animant els alcaldables a continuar essent actius. “Ho hem de fer nosaltres”, va dir. Puigcercós va recordar que anys enrere un grup de gent vinculada a ERC va veure que calia un canvi a la comarca del Ripollès i, en comptes de queixar-se, van anar als òrgans de decisió per fomentar-lo. Ara, va tornar a encomanar als alcaldables i futurs regidors d'ERC a dur la iniciativa com aleshores. A aquest esperit va atribuir el desdoblament de la C-17 entre Vic i Ripoll, a punt d'enllestir-se al tram final, el d'arribada a la capital del Ripollès. “De fet ens ho hem pagat o hem recuperat part de l'espoli”, va afegir-hi en referència també al nou Museu Etnogràfic, que ahir a la tarda es va inaugurar oficialment. Joan Puigcercós va recordar, finalment, que les eleccions municipals és on ERC té el seu planter i es va comprometre a ajudar amb comprensió els nous representants electes.

Abans, l'alcaldessa i cap de llista de Vallfogona, Carme Freixa, va afirmar que la gent d'ERC del Ripollès vol contribuir des dels municipis al projecte del partit d'una Catalunya lliure i socialment justa. La seva homòloga de Ripoll, Teresa Jordà, va dir que el seu equip ha donat resposta, “amb il·lusió i molt d'esforç”, durant els vuit anys en què ha governat la vila a necessitats flagrants com la rehabilitació del nucli antic, el pavelló, la biblioteca o el museu. A part de Freixa i Jordà, es van proclamar candidats els alcaldes de Pardines, Esteve Perpinyà, i de les Llosses, David Serrat, i Sergi Albrich i Helga Pujol, per Sant Joan de les Abadesses i Campdevànol, respectivament. ERC espera repetir com a mínim les 15 llistes de 2007.

Puigcercós va participar també en l'acte commemoratiu del 80è aniversari d'ERC a Ribes.

Candidat a Calonge i Sant Feliu de Guíxols

L'alcalde de la Bisbal d'empordà, Lluís Sais, va ser l'encarregat ahir de presentar Jordi Vilà com a candidat a l'alcaldia de Sant Feliu de Guíxols. Vilà va proposar un pacte de progrés econòmic local. L'acte es va celebrar a l'Hort de Rector, amb la presència d'un centenar de veïns. A Calonge, ERC també va presentar el seu candidat. Martí Fonalleras és el cap de llista. L'acte de presentació es va dur a terme a la sala Fontova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA