Política

el debat sobre el futur de catalunya

L'Ajuntament no rebrà els observadors internacionals de la consulta sobiranista

El consistori respon a ERC que Barcelona Decideix ja els donarà el tracte que es mereixen

La plataforma demana al Parlament observadors nacionals

L'Ajuntament de Barcelona es va desmarcar ahir un cop més de la consulta sobre la independència de Catalunya del 10 d'abril. En el transcurs del ple municipal, l'equip de govern va deixar clar que no pensa rebre els observadors internacionals encarregats de validar el bon funcionament de la consulta. En resposta a una pregunta de Jordi Portabella (ERC), Francesc Narváez (PSC) va refusar la possibilitat d'organitzar una rebuda institucional i va traspassar als organitzadors de la votació la responsabilitat de rebre'ls com es mereixen. “El 10 d'abril hi haurà premsa de tot el món i vostès es faran l'orni. Faran el ridícul més estrepitós”, va respondre Portabella a la negativa consistorial. El republicà va recordar que l'Ajuntament havia ofert tot el seu suport a consultes com les del deute extern o el referèndum sobre el Sàhara i ara posa traves a aquells que volen donar suport a la sobiranista.

L'equip d'observadors internacionals l'integraran una trentena de personalitats del món de la política i la cultura de diferents nacionalitats (la setmana vinent se'n coneixeran els noms) que serà a Barcelona del 8 a l'11 d'abril. El seu programa inclou l'assistència a l'acte final de la campanya, i l'observació i valoració de la jornada del 10-A.

Barcelona Decideix, a més, ha demanat al Parlament que designi un equip de parlamentaris per participar com a observadors nacionals. La petició encara no ha estat contestada. En cas de negativa, només hi hauria l'equip internacional.

Nou Barris Decideix, segon intent

Quinze dies després que la pluja en provoqués la suspensió, Nou Barris viurà avui una jornada de captació intensiva de vots anticipats. Els organitzadors consideren aquesta cita una mena d'assaig general de cara a la consulta del 10 d'abril. “Aquest és un districte amb dimensions de ciutat. Té 200.000 habitants i algunes complicacions afegides, com ara que té un abstencionisme alt i un teixit associatiu no gaire intens”, explica el portaveu de la consulta, Alfred Bosch.

Els veïns (o la resta de barcelonins que ho desitgin) podran votar de 10 a 20 hores en alguna de les 60 taules que els voluntaris distribuiran en els 13 barris del districte. Una de les que es preveuen més actives serà la ubicada a la plaça Major de Nou Barris, davant el Consell de Districte. Al llarg del matí hi votaran l'expresident del Parlament Heribert Barrera, el diputat Oriol Amorós (ERC) o el pare Manel, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel