Política

La fi d'un mandat convuls

Els enfrontaments interns dins el govern, en mans de CiU, han suposat finalment la substitució del cap de llista, Josep Serra, que feia catorze anys que era l'alcalde

Pocs ciutadans de Llambilles recordaran el mandat que ara acaba amb nostàlgia. Han estat quatre anys d'enfrontaments i desavinences entre l'encara alcalde, Josep Serra, i alguns dels regidors del seu propi grup. Una de les raons principals d'aquests enfrontaments seria, segons els regidors, l'excessiva acumulació de responsabilitats per part de l'alcalde, que no els ha deixat participar en el govern tant com voldrien. Finalment, CiU renova la seva llista, que ara encapçalarà Josep Maria Vidal. L'altre grup al consistori és ERC, que l'any 2003 va tenir dos regidors i el 2007, tres. El cap de llista dels republicans en aquests darrers dos mandats, i novament alcaldable, Lluís Bosch, creu que el seu grup “està ben preparat” per afrontar el repte de governar, i considera que els ha arribat l'hora. Per la seva banda, Vidal proposa un canvi de gestió, més participativa, modernitzada i més en contacte amb la gent i amb més treball d'equip. Bosch creu que per la renovació de la llista de la federació nacionalista ara són ells, els republicans, i la seva candidatura de continuïtat els que poden aportar més experiència i coneixement respecte als assumptes que afecten el municipi.

LES CLAUS
Rotonda.
La rotonda a la C-65 al pas per Llambilles ha estat una de les grans obres que han afectat Llambilles els darrers anys. Finalment, l'estiu passat va entrar en funcionament. La sensació dels grups representats al ple és que ha reduït sensiblement les cues, però que la solució definitiva ha de ser la construcció d'una variant.
Polígon industrial.
La urbanització del polígon industrial, on ja hi ha diverses naus, fa anys que està pendent i tots dos grups creuen que ha arribat l'hora de desencallar-la.
POUM.
Els dos grups del ple divergeixen sobre la urgència de la redacció del pla urbanístic municipal. ERC ho considera una prioritat que ha de marcar com ha de créixer el municipi els anys vinents, i per aquest motiu es proposen afrontar-ne la redacció durant el pròxim mandat. Per la seva banda, CiU creu que no és una urgència de primer ordre, i prioritza “la millora de la viabilitat i les comunicacions”.
Josep Maria Vidal
CiU
Es presentarà per primera vegada a unes eleccions i té el repte de revalidar la majoria que Serra ha mantingut durant catorze anys. Té 47 anys i és nascut i viu a Llambilles.
Lluís Bosch
ERC
Ha estat regidor els darrers dos mandats, sempre a l'oposició. Els darrers dos anys ho ha compaginat amb el càrrec de conseller comarcal. És nascut a Cassà, però té les arrels a Llambilles, on fa temps que viu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona