Política

Barcelona

Portabella no vol “perdre temps” en la possibilitat de fracàs de la coalició

Unitat per Barcelona fa un cartell d'equip amb els cinc primers membres de la llista

Laporta hi apareix darrere del candidat i al mateix nivell que Capella

Jordi Portabella, el candidat a l'alcaldia d'Unitat per Barcelona, la marca amb què es presentaran a la ciutat ERC, Reagrupament (Rcat) i Democràcia Catalana (DC), afirma que no pensa perdre el temps analitzant les repercussions d'un possible fracàs electoral de la coalició. Així respon al temor expressat per la direcció d'ERC, segons el qual, un mal resultat d'Unitat per Barcelona posaria en dubte la capacitat d'ERC de tornar a ser el pal de paller de l'independentisme. De fet, el cert és que la direcció nacional del partit dóna suport a la iniciativa de Portabella perquè les enquestes internes confirmen que “avui Laporta suma”.

En aquest sentit, des de la candidatura no es dubta a dir que “alguns estan preocupats”, en referència a CiU, i per altra banda, a la coalició també li va bé que Hereu repeteixi com a alcaldable del PSC en comptes de Montserrat Tura –com a candidata, aquesta els prenia més vots–. Segons les enquestes pròpies, la coalició independentista podria obtenir cinc regidors i aspirar al sisè. Cinc regidors representaria recuperar el millor resultat històric del 2003.

La idea unitària es fa present en el cartell preelectoral. Tot i que el lema és personalista –“Barcelona Portabella”–, la imatge reuneix els cinc primers candidats. Portabella presideix i, en segon terme, Laporta se situa com el seu escuder, al mateix nivell que la regidora Ester Capella (ERC). La lliçó seria que, no tan sols Laporta no és personalista, sinó que cedeix el protagonisme a Portabella. El reagrupat Ignasi Planas i la laportista Anna Arqué queden en tercer terme. Els regidors d'ERC desplaçats al sisè i setè llocs, Xavier Florensa i Ricard Martínez, compartiran protagonisme en el web electoral però no en el cartell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.