Política

política

Miquel Macias deixa el Consell de la Garrotxa

Ho fa per motius personals i es retira temporalment de la política

Ha estat en actiu des del 1995, quan va entrar a l'Ajuntament d'Olot per aturar Bracons

El regidor d'Alternativa per la Garrotxa (ApG) al govern de Santa Pau, Miquel Macias, va presentar la dimissió del càrrec de conseller comarcal de la Garrotxa en el ple d'ahir al vespre, i així s'ha retirat temporalment de la política. No hi era present i, per tant, la renúncia la va anunciar el president de l'ens, Joan Espona (CiU), que va dir únicament que els motius eren personals.

Tot i que les dues parts neguen qualsevol relació, la decisió de Macias coincideix amb l'anunci per part d'ApG de no concórrer a les pròximes eleccions municipals en coalició amb ICV. Pels mateixos motius personals, Macias ja havia deixat d'assistir a alguns plens i tant ell com ApG havien decidit no fer cap relleu a causa de les poques sessions que quedaven.

Finalment, però, van repensar-s'hi i van apostar per la renúncia i per la representació d'ApG a través del seu regidor a Mieres, Prem-Pau Puig.

Ahir aquest havia de prendre possessió del càrrec, però no ho va poder fer perquè la junta electoral manava primer que el ple acceptés la renúncia de Macias.

Tot i haver fet arribar a la junta tota la documentació pertinent, Puig, però, segurament no prendrà al final possessió perquè només queda una sessió –els plens es fan cada dos mesos.

Actiu militant ecologista

Miquel Macias ha estat sempre un actiu militant ecologista. Va entrar en política a l'Ajuntament d'Olot per ICV l'any 1995 amb l'objectiu principal d'aturar la construcció del túnel de Bracons. Per això, quan el 2004 la Generalitat va fer pública l'aprovació del projecte i que l'obra tirava endavant, va dimitir. Ho va fer per coherència i el mateix dia de les tres manifestacions convocades per Salvem les Valls a Olot, Girona i Barcelona per protestar contra l'acord de Bracons. Ja aleshores els seus col·legues de consistori li van reconèixer la coherència que havia tingut, i ahir, en el ple del Consell Comarcal de la Garrotxa, tant el president, Joan Espona (CiU), com Joan Albesa (PSC) van destacar la feina que havia fet i van reconèixer el punt de vista alternatiu que aportava als temes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Tortosa aprova els projectes per fer dues llars d’infants municipals

Tortosa

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot