Política

els perfils de

Quim Nin

El delegat (ex)periodista

Nin va col·laborar en diversos mitjans abans d'entrar en la política

Es declara un enamorat a parts iguals del seu poble, Albinyana, i el seu partit, CDC

Sonava en totes les travesses, i aquest cop els pronòstics no han fallat. A diferència del darrer govern convergent, en què el delegat va ser d'un perfil més independent –l'advocat Cèsar Puig–, CiU ara ha triat un pes pesant de l'aparell per ser la cara de la Generalitat al Camp de Tarragona. Joaquim Nin i Borredà (Albinyana, 1964), casat i amb un fill de 14 anys, és el president de la federació de CDC al Camp des del 2004, després de ser reelegit el 2008. És a dir, exactament l'equivalent del càrrec que en el PSC ocupa el fins ahir delegat, Xavier Sabaté. Potser en un segon pla mediàtic, Nin és tanmateix un dels homes forts de CiU a les comarques tarragonines des de ja fa alguns anys. Sense anar gaire lluny, ha estat la mà dreta del candidat per Tarragona, Josep Poblet, tant en les darreres eleccions al Parlament com a la Diputació, on és un dels seus vicepresidents.

Nin va iniciar la seva trajectòria política el 1995, quan es va afiliar a CDC. Després de ser regidor a Albinyana, el seu poble, va assolir-ne l'alcaldia el 1999, càrrec que manté i mantindrà fins al maig... com a mínim. I és que Nin ha posat com a condició per assumir la delegació no haver de renunciar a l'alcaldia de la seva vila, a què professa tanta devoció com al seu partit. De fet, assegura que haver de triar entre una cosa i l'altra seria com haver de fer-ho entre el pare i la mare, i ni s'ho planteja... De tarannà netament sobiranista, Nin és el cap del partit a la regió des de fa sis anys, però a més ha estat conseller nacional de CDC i de CiU des del 1999 i membre de l'executiva comarcal de CDC al Baix Penedès des del 1996.

Diplomat en relacions laborals per la URV i tècnic superior en prevenció de riscos laborals a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Nin ha treballat com a tècnic de consum i ensenyament al Consell Comarcal del Baix Penedès entre el 1991 i el 2003, després d'un breu pas com a responsable de l'oficina comarcal de serveis a la Joventut. Si hi ha res, tanmateix, que ha estat més que un hobby per a ell, és el periodisme. Així, va ser cap d'informatius a l'emissora municipal de ràdio del Vendrell als anys vuitanta, i corresponsal de diversos mitjans de comunicació. A més, va ser membre del primer consell editorial de l'edició d'El Punt a les comarques de Tarragona. El 1999 també va escriure, junt amb Raimon Masachs, el llibre Nikita Nipón, una obra de relats breus que tracta de l'actualitat del Baix Penedès en to humorístic. Soci de l'Institut d'Estudis Penedesencs i de diverses entitats culturals, també és un apassionat dels balls de diables o dels castells, i ha format part de la junta de la colla dels Nens del Vendrell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ