Política

Nin assumeix la delegació sense renunciar a l'alcaldia

El batlle d'Albinyana relleva Sabaté com a delegat territorial a Tarragona entre mostres de “normalitat democràtica”

Serà el primer que compagina ambdós càrrecs, si bé plegarà com a vicepresident de la Diputació

Joaquim Nin i Borredà ja és el màxim representant del govern de la Generalitat al Camp de Tarragona. Nin, que també és alcalde d'Albinyana i vicepresident de la Diputació, assumeix oficialment el càrrec avui, arran que el DOGC publiqui el nomenament que va aprovar ahir el consell executiu. Juntament amb ell també es van aprovar els altres sis delegats territorials del país, entre els quals hi ha Xavier Pallarès, que serà el de les Terres de l'Ebre. El traspàs de poders amb Lluís Salvadó a Tortosa no s'escenificarà fins avui, però a Tarragona ja es va fer ahir a la tarda en una cordial reunió de dues hores entre Nin i el delegat sortint, Xavier Sabaté, en què van fer un exhaustiu repàs dels temes pendents i de l'actualitat política i social. En acabar, simbòlicament, Sabaté li va lliurar un llapis de memòria amb documents com ara els diversos plans estratègics en marxa.

Bona entesa

“El Quim Nin coneix profundament el territori i és un encert que l'hagin nomenat, perquè és un contrincant i adversari polític però tenim bones relacions”, s'alegrava Sabaté durant la multitudinària compareixença posterior davant la premsa, que van protagonitzar plegats. “Serà un traspàs amb cordialitat i interès mutu perquè les coses funcionin, i tindrà tota la meva col·laboració ara i en els propers dies”, va insistir. En termes similars es va expressar Nin, que es mostrava “agraït a la sensibilitat de Sabaté pel territori, i a com s'està fent el traspàs en els temes que resten oberts per al futur”. Nin va ajornar fins al moment de la presa de possessió oficial –divendres a la tarda– l'exposició dels “reptes” que vol afrontar en els propers mesos, i tot just assegurava que vol fer efectiu un dels lemes de CiU, “la suma que multiplica”. “Ens sentim servidors d'un territori que estimem”, va concloure.

El primer alcalde

Nin no deixarà en els propers mesos l'alcaldia d'Albinyana, per la qual cosa serà, segons constatava ell mateix, “la primera vegada que un delegat és alcalde”, la qual cosa va dir que vol aprofitar per “posar la sensibilitat pel món municipal” al servei de la seva nova tasca de govern. De fet, a hores d'ara ni tan sols es descarta que el nou delegat es torni a presentar a la reelecció en les properes municipals. En canvi, el que sí que abandonarà amb tota seguretat durant les properes setmanes serà el càrrec de vicepresident territorial de la Diputació per al Camp de Tarragona. Nin també és el portaveu de CiU a l'ens supracomarcal, a més del responsable d'àrees importants que abans vol traspassar amb condicions a qui el rellevi, com el Servei d'Assistència als Municipis (SAM).

I ara, els directors

Formalitzat el canvi de delegat, el pas següent serà nomenar els directors dels serveis territorials, si és que el nou govern decideix que n'hi hagi per a cadascun dels onze departaments en què s'ha organitzat, ja que algunes competències se les podria quedar el mateix Nin. La qüestió, en tot cas, s'anirà resolent en les properes setmanes, ja que ha de ser cada conselleria la que nomena representant al territori, per bé que des de Tarragona també es mirarà de fer valer els candidats proposats des d'aquí. Per a una darrera fase es deixarà el nomenament d'altres càrrecs que també depenen del govern, com el de president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, per al qual sonava gent de CDC com el president del Patronat de Turisme, Joan Aregio, o l'alcalde de Móra la Nova, Joan Sabanza, però pel qual sembla que també pugna UDC, amb noms com el del cap al Camp de Tarragona, Martí Barberà.

LA FRASE

Vull palesar la bona entesa i la normalitat democràtica del traspàs, perquè som adversaris polítics però no enemics
Quim Nin.
nou delegat a tgn


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ